Quantcast

V. Pranckietis: leiskime premjerui dirbti

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis sako, kad rinkiminė kampanija į prezidento postą jau yra prasidėjusi.

Tiesa, Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LŽVS) kandidatas paaiškės po partijos suvažiavimo, kurio data nėra įvardyta.

„Paskelbsime (kandidatą - ELTA) iki nustatytų terminų pabaigos. Lietuvos be valstiečių kandidato tikrai nepaliksime. Manau, kad rinkiminė kampanija prasidėjo ne vakar ir ne šiandien - visi save pozicionuoja kandidatais, o paskelbimas tampa formalumu“, - „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkas.

Pasak parlamento vadovo, S. Skvernelio vengimas įvardinti tikslią poziciją dėl dalyvavimo rinkimuose neturėtų stebinti. „O kas pasikeistų, jei jis paskelbtų? Gal tiesiog leiskime jam daryti tą darbą, kurį jis dirba dabar. Leiskime jam dirbti“, - premjerą gynė Seimo pirmininkas.

Paklausus ar LŽVS svarstė, kas galėtų pakeisti S. Skvernelį ministro pirmininko poste, jam laimėjus Prezidento rinkimus, V. Pranckietis teigė, kad apie ateitį bus galvojama, kai atsiras priežastis apie tai svarstyti. „LŽVS suvažiavime iškelsime kandidatus, bus balsuojama ir tada jau bus sprendžiama“, - tikino Seimo pirmininkas.

Pritaria komisijų darbui Seime

Seimo Pirmininkas Viktoras Pranckietis sako pritariąs pratęsti Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto (NSGK) tyrimą dėl politikų ir verslo ryšių. Pasak Seimo pirmininko, komisijos darbas suteikia skaidrumo visuomenei.

„Komisija yra užregistruota, surinkti parašai, jų yra per penkiasdešimt. (...) Aš po tuo projektu nepasirašiau, bet jeigu tai yra įskaidrinama ir teisė žmonėms žinoti yra didesnė, manau, kad tokia komisija gali veikti“, - „Žinių radijui“ sakė Seimo pirmininkas.

Seimo pirmininkas sako pritarsiąs komisijos tiriamajai veiklai Seime, nes tai susiję su skaidrumu, o visuomenė turi teisę žinoti, ar politikams verslas daro įtaką jų priimamiems sprendimams Seime.

,,Aš pritariu skaidrinimui tų procesų, kurie buvo. Kad būtų visuomenei daug aiškiau bei atsakyta į klausimus. Jau po pirmojo tyrimo buvo labai aiškiai pasakyta, kad įtaka buvo, kad ji buvo neteisėta ir dabar reikia teisinių aktų, kad nebebūtų tokios neteisėtos įtakos. Komisija neieškos naujų faktų, komisija tirs procesus, kurie vyko“, - sakė V. Pranckietis.

Naują parlamentinį tyrimą inicijuoja Lietuvos valstiečių ir žaliųjų (LVŽS) sąjungos lyderiai. Birželio 23 d. Seimo LVŽS frakcijos nariai pritarė naujo parlamentinio tyrimo iniciatyvai.

Pasak Seimo LVŽS frakcijos seniūno Ramūno Karbauskio, nutarimo projektą dėl specialiosios tyrimo komisijos sudarymo planuojama pateikti rugsėjo 10 dieną prasidėsiančioje Seimo rudens sesijoje.

„Valstietė“ Agnė Širinskienė praėjusį mėnesį pranešė, kad naujo parlamentinio tyrimo iniciatyvą dėl įvairių interesų grupių galimai daryto poveikio valstybės valdymo procesams savo parašais parėmė beveik 60 įvairioms Seimo frakcijoms atstovaujančių Seimo narių.



NAUJAUSI KOMENTARAI

NA NA

NA NA  portretas
nustokit mokėti anūkėliui seimo nario atlyginimą ir jis pats pasitrauks nematys reikalo už dyką kelti kivirčų ,______už ką , mes , mokesčių mokėtojai mokame anūkėliui ir jo gaujai atlyginimą ,už tai kad jie trukdo dirbti teisėtai išrinktai seimo daugumai ,už tai kad ,kad anūkėlis skelia kibirkštis , tarp seimo narių ,užsiiminėja šantažu ,už tai kad anūkėlis atstovauja savo šeimos bizniui ,valstybės sąskaita jau "susitaupė " milijoną ir toliau atidarinėja įmones ,kad išplautu pinigus ,ir tt nebalsuokit už landsberginių gaują ir jie baigs melžti Lietuvą ,išvažiuos į savo izraelį ,,,sėkmės ,duokim garo ,,,

Posakis

Posakis  portretas
Kvailio balsas i rojų neina
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių