Quantcast

V. Pranckietis: įtarimai partijoms reiškia sistemos apsivalymą

Penktadienį Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai pareikšti įtarimai politinės korupcijos byloje rodo politinės sistemos apsivalymą, mano Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Politinė sistema kaip tik demonstruoja apsivalymą. Ir tai yra gerai, kad vis dėlto atėjo laikas, kai toks momentas atkeliavo ir į Seimą. Normalu, kad tokioje valstybėje mes turime galimybę, nes ne paslėpta viskas, o kaip tik – išviešinama. Tai yra geras požymis mūsų skaidresnei ateičiai“, – žurnalistams penktadienį sakė jis.

V.Pranckietis pabrėžė, kad šiame įtarimų kontekste „valstiečiai“ atsargiai vertina galimybę derėtis su frakcijomis dėl tolesnio darbo Seime, jei socialdemokratai nuspręstų palikti koaliciją ir ieškotų konkrečių Seimo narių paramos.

Politinė sistema kaip tik demonstruoja apsivalymą. Ir tai yra gerai, kad vis dėlto atėjo laikas, kai toks momentas atkeliavo ir į Seimą.

„Turėdami omenyje, kad gali būti kokių nors išaiškinimų apie nelabai kokią veiklą pačių partijų, apie partinę koaliciją mes labai atsargiai visada kalbėjome“, – sakė jis.

Seimo pirmininkas sakė teigiamai vertinantis liberalo Vitalijaus Gailiaus sprendimą trauktis iš Antikorupcijos komisijos pirmininko pareigų ir išreiškė viltį, kad opozicija suras skaidrų asmenį, kuris galės toliau vadovauti šiai komisijai.

Generalinė prokuratūra penktadienį dviem parlamentinėms partijoms – Liberalų sąjūdžiui ir Darbo partijai – pateikė įtarimus vienoje stambiausių politinės korupcijos bylų.

Anot Specialiųjų tyrimų tarnybos, Liberalų sąjūdis gavo naudos per partijos pirmininko, 2012–2016 metų kadencijos Seimo nario Eligijaus Masiulio ir partijos valdybos nario, Seimo nario Šarūno Gustainio galbūt neteisėtą veiklą.

Įtariama, kad E.Masiulis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš koncerno „MG Baltic“ viceprezidento Raimondo Kurlianskio už šiam koncernui palankių ir finansiškai naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 106 tūkst. eurų kyšį grynaisiais, taip pat kyšius nematerialia forma.

Taip pat įtariama, kad Š.Gustaisnis, veikęs partijos naudai ir interesais, iš R.Kurlianskio už koncernui naudingų politinių sprendimų priėmimą, savo ir partijos naudai priėmė 8700 eurų kyšį, užmaskuotą kaip paramą viešajai įstaigai, organizuojant politinės partijos narių mokymus.

Darbo partijai įtarimai pateikti dėl buvusio jos pirmininko pirmojo pavaduotojo, 2012–2016 metų kadencijos Seimo nario Vytauto Gapšio veiksmų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Visus Lanzbyyrgio vagis reikia susodinti. Bet bėda kalėjimų pritrūks.

ramybe

ramybe portretas
nors ir svinta veliau bet ponulis ir toliau miega buk geras prabusk laikas dirbti pradet
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių