Quantcast

V. Pranckiečio vadovaujamam Seimui – jau dveji: ką gero pavyko nuveikti?

Lygiai po dvejų metų nuo dabartinio Seimo darbo pradžios kalbintas Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis tikina, kad prioritetiniu jo vadovaujamo Seimo tikslu buvęs žmonių pasitikėjimo šia instancija stiprinimas toks ir liko, nors pažangos per dvejus metus, deja, neįvyko.

Įpusėjus kadencijai dabartinis Seimas iš visuomenės, žiniasklaidos ir politologų dažniau sulaukia neigiamų nei teigiamų vertinimų. V. Pranckiečio teigimu, daug kas priklauso nuo asmeninių Seimo narių savybių, kurios neretai ir yra vertinamos.

„Per dvejus metus įvyko 231 posėdis, priimta apie 1600 teisės aktų. Padarytas didelis darbas, kuris, manau, ir priklauso Seimui. Nėra taip, kad dabartinis Seimas būtų vertinamas blogiau nei iki tol buvę“, - pabrėžė Seimo pirmininkas.

„Turbūt turime pripažinti, kad pagarbos tarpusavio santykiuose mes ir Seimo viduje nematome. Dažnai matome reiškiamą nepagarbą vieni kitiems. O dėl teisėkūros, tai veto atmetimas nėra nepagarba. Atmetimas yra konstitucinė teisė, ir tai yra įgyvendinama, nebūtinai turi būti visada sutinkama, tai yra nuomonių įvairovė. O dėl argumentų, jeigu tai būna principinis dalykas, kaip suprantu, šiuo atveju kalbame apie partijų finansavimą, tai vieni yra vienoje pusėje, kiti - kitoje, ir nėra ko labai argumentuoti“, - teigė V. Pranckietis, paklaustas apie rodomą nepagarbą prezidentei, teisėkūrai bei šalies Konstitucijai.

Turbūt turime pripažinti, kad pagarbos tarpusavio santykiuose mes ir Seimo viduje nematome. Dažnai matome reiškiamą nepagarbą vieni kitiems.

Seimo pirmininko buvo klausiama, kaip jis vertina opozicijos kvietimą premjerui Sauliui Skverneliui atvykti į Seimą atsakyti į klausimus, susijusius su „valstiečių“ lyderio Ramūno Karbauskio „Agrokoncerno“ partneryste su Rusijos oligarchu Arkadijumi Rotenbergu ir kitais įtakingais Kremliaus veikėjais. „Vyriausybės vadovo ir komentaras tuo klausimu buvo, man taip pat buvo labai malonu matyti viešojoje erdvėje, kad „Agrokoncernas“ jau pareiškė, jog nebendradarbiaus su šita įmone. Atrodo, kad tas dalykas jau yra išspręstas, nes tai yra teisės ir moralės klausimai. Būtent tai ir yra šios problemos sprendimo būdas, kad visgi moralė turi reikšmę“, - kalbėjo V. Pranckietis.

ELTA primena, kad LRT paviešintame tyrime teigiama, jog „Agrokoncernas“ trąšas importuoja ne tik iš Rusijos trąšų gamintojų „Phos Agro“ ir „Acron“ - į Lietuvą keliauja ir Rusijos prezidento Vladimiro Putino vaikystės bičiulio A. Rotenbergo produkcija. Pastarajam, turinčiam vieną didžiausių Rusijos azotinių trąšų gamyklų „Minudobreniya“, dėl artimų ryšių su Rusijos prezidentu V. Putinu nuo 2014 m. taikomos tarptautinės sankcijos. R. Karbauskiui priklausantis „Agrokoncernas“ yra pareiškęs, kad žada nebepirkti trąšų iš bendrovės „Minudobreniya“.

„Turėjau tokį tikslą ir tebeturiu - išlikti tiltu tarp visų frakcijų ir tarp visų partijų. Kartais būna nelaimingų, kad aš nesišneku su vienais ar kitais arba mažiau ar daugiau kalbuosi su vienais ar kitais. Mano ir pareigos tokios, kad aš turiu su visais kalbėti. Ir daryti tai, kas įmanoma, kad išspręstume klausimus iš anksto tarp frakcijų“, - likusiai antrai pusei Seimo kadencijos sau linkėjo V. Pranckietis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tiesa

tiesa portretas
nieko doro isskyrus chaosa ir rietenas
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių