Quantcast

V. Laučius: LLRA durys bus neuždarytos tik tada, jeigu išsižadės V. Tomaševskio

Galimybių LLRA likti tarp valdančiųjų yra. Tačiau, pasak portalo LRT.lt vyriausiojo redaktoriaus Vladimiro Laučiaus, partijai reikia atsikratyti lyderio.

„Stumte niekas nestumia, jie patys gali rinktis savo politinį kelią. Jeigu jų vėliava ir didžiausia vertybė yra viceministrė Renatą Cytacka ir V. Tomašveskio ambicijos, tuomet – ką padarysi, greičiausiai tokia partija turėtų būti išmetama iš barsčių. Jeigu jie ras vertybių, kurios yra svarbesnės už V. Tomaševskio kaprizus ir R. Cytacką, tuomet durys nebus galutinai užtrenktos“, – teigia politologas.

Po to, kai vakar prezidentė atleido lenkų rinkimų akcijos deleguotą energetikos ministrą Jaroslavą Neverovičių, neaiškus tapo ir visos Lenkų rinkimų akcijos (LLRA) likimas valdančiojoje koalicijoje.

Pasak premjero, su šios partijos vadovu V. Tomaševskiu jis kalbėjo praėjusią savaitę, o šią jis esą neparodė jokios iniciatyvos susitikti su Ministru Pirmininku. Susidariusi situacija bus aptarta pirmadienį politinėje taryboje.

Tai, kad LLRA į energetikos viceministres vėl skirs sukritikuotą R. Cytacką, šios partijos vadovai nuolat kartojo nepaisydami premjero nuomonės, kuris tikino, jog kandidatė nekompetentinga. Atomazga netikėta – R. Cytacka kol kas lieka viceministre, o ministras J. Neverovičius antradienį atleistas. Valdantiesiems dabar reikia apsispręsti, ar LLRA apskritai liks valdančiojoje koalicijoje. Tai greičiausiai paaiškės pirmadienį per politinės tarybos posėdyje.

„LLRA buvo ne kartą atleista už tam tikrus iššūkius prieš Europos Parlamento, Prezidento rinkimus. Manėme, kad tai susieta su rinkiminės kampanijos programa, kad būtų sukeltas chaosas ir pritraukti tam tikri rinkėjai. Tačiau tai, kas vyksta dabar, pasibaigus rinkimams, man yra visiškai nesuprantama“, – teigė premjeras Algirdas Butkevičius.

Darbo partija dėl galimybės LLRA likti valdančiojoje koalicijoje žada apsispręsti per ketvirtadienį vyksiantį prezidiumo posėdį. Vienas iš darbo partijos vadovų – Vytautas Gapšys – teigia, kad valdantiesiems dirbti lengviau, kai koalicija platesnė. Tačiau didelės problemos nemato, jei LLRA tektų trauktis.

„Problemos jokios ypatingos neįvyktų, jeigu [LLRA pasitrauktų]. Valdančioji dauguma turėtų daugiau negu pakankamai balsų Seime priimti reikiamus įstatymus“, – teigė Seimo Darbo partijos frakcijos seniūnas V. Gapšys.

Dar viena valdančioji partija – Tvarka ir teisingumas – kol kas bendros pozicijos dėl lenkų nėra priėmusi. Partijos vadovas Rolandas Paksas teigė, kad premjeras paskubėjo atleisti J. Neverovičių.

Premjero tvirtinimu, J. Neverovičiui grįžti į energetikos ministro postą nebėra galimybių, nors kai kurie LLRA nariai teigia, kad būtent jį vėl siūlys į ministro kėdę.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mizantropas

mizantropas portretas
negi reikėjo tiek daug laiko, kad vyriausybė ir seimas suprastų, kad užaugino gyvatę užantyje? Juk tai akivaizdus pasipriešinimas valstybei ir jos griovimas. O kas užaugino ragus šitai koalicijai? Nepamenat? kas labai norėjo tokių gerų santykių su lenkija, kad net į savų lietuvių aimanas nekreipė dėmesio? dabar tas pats žmogus jau pripažįsta, kad lenkai Lietuvoje turi teisių ir lengvatų daugiau, nei nusipelno. ar koalicija susilpnės be išdavikų lenkų-ruskių? net be darbiečių, kurių gretose uspaskichas su gauja vykdo slaptas užmačias? aišku, kad ne, ir kam labai nepatinka konservatoriai, tai jie ir nesiveržia į valdžią. Pakanka to, kad dabartinė "puikioji" valdžia vis tik tęsia konservatorių pradėtas iniciatyvas. Įdomu, kaip ištikrųjų pasielgs premjeras, kurį spaus visa koalicija palikti tomaševskininkus (akivaizdžius Lietuvos priešus)koalicijoje? Todėl aišku ir kas sėdi dabartinėje taip visų "išsvajotoje" valdžioje. Argi neaišku, kad visa jų lenkų-ruskių frakcija yra kenkėjai?

dr. Jonas Ramanauskas

dr. Jonas Ramanauskas portretas
Na tai cia priminsiu Lietuvos pranaso Oskaro Milasiaus pranasyste issakyta jo knygeleje "Trecdalis atskilusio menulio virs Lietuvos", kur jis aiskia ir nedviprasmiskai issake tokia pranasyste: " Jei Lietuva nori islikti kaip Valstybe - NESUSIDETI SU LENKAIS! O ka daro Lietuvos valdzia? Sokineja pagal lenku dudele! Tokie veiksmai yra Lietuvos isdavyste ir koloboravimas su aiskiu priesu, kuris 94 metus neisveda savo supuvusios kariaunos is okupuotu ir aneksuotu Lietuvos teritoriju - Seinai, Punskas, Baltstoge, Vygriai ir t.t. Gal kas nors sugebes paasikinti, kaip Punske atsirado 80 procentu lietuviu, jei tas miestas nebuvo OKUPUOTAS prasmirdusios kariaunos?
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių