Quantcast

V. Landsbergis: laisvė buvo skirta suformuoti kitokią Lietuvą

Vyriausybė nejaučia pamatinių Sąjūdžio suformuotų pagrindų, pirmadienį vykusioje spaudos konferencijoje, skirtoje paminėti Lietuvos Persitvarkymo Sąjūdžio trisdešimtmetį sakė buvęs Sąjūdžio, Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas Vytautas Landsbergis. Jis pasigedo Vyriausybės skiriamo dėmesio šiai šaliai svarbiai progai.

„Galėtų valstybė paminėti šią dieną reikšmingiau, bet gal dabartiniai vadovai, Vyriausybė nejaučia, kad ji stovi ant tų pagrindų, kad neturi tikrų pagrindų po savimi. O mes tuos pagrindus jaučiame, nes atpažįstame, atsimename pasidžiaugdami tuo, kas pasiekta, ir apgailestaudami dėl to, kas galėjo būti geriau pasiekta“, - kalbėjo profesorius.

„Sąjūdis skelbė kitokios Lietuvos viziją - neįklimpusios „sovietijoje, su visais melais, apgavystėmis ir giluminėmis blogybėmis“, - pabrėžė V. Landsbergis.

Pasak jo, siekta nepriklausomybė ir laisvė buvo skirta suformuoti kitokią Lietuvą. Tačiau, akcentavo buvęs Aukščiausiosios Tarybos-Atkuriamojo Seimo pirmininkas, ne su visais iššūkiais pavyko susitvarkyti. Anot jo, pasiekus politinį tikslą - nepriklausomybę, Lietuva susidūrė su iššūkiais valstybės viduje - visuomenės ligomis ir ydomis. Nuo kai kurių ligų, pasak profesoriaus, nepavyko pasveikti iki šiol.

Sąjūdis skelbė kitokios Lietuvos viziją - neįklimpusios sovietijoje, su visais melais, apgavystėmis ir giluminėmis blogybėmis.

V. Landsbergio nuomone, šiuo metu Lietuvoje labiausiai trūksta idealizmo ir vertybėmis grįsto požiūrio. Jis netiesiogiai užsiminė apie „valstiečių“ parūpintą valstybės dotaciją „socialdarbiečiams“. Pasak jo, tai menkas ir trumpalaikis valdžios siekis.

„Trūksta idealizmo, tikėjimo gėriu, gėriu žmoguje, bendruoju gėriu, dėl kurio mes dirbame ir stengiamės. Dalykai yra susmulkėję, sumenkėję, pavirtę kažkokiu grobiu - kas daugiau užims erdvės valdžioje, kas daugiau prie finansinių srautų prieis ir pasimalonins save ir savo draugus ir panašiai, užsitvirtins bazę kitiems rinkimams. Viskas yra labai trumpalaikiai, siauri ir menki dalykai“, - kritiškai kalbėjo V. Landsbergis. Profesorius pabrėžė, kad, lyginant dabartinę politiką su buvusiu Sąjūdžio pakilimu, galima matyti labai ryškius skirtumus.

Galiausiai V. Landsbergis labai kritiškai įvertino sprendimus nebeviešinti Vyriausybės pasitarimų. Jo manymu, tai rodo, kad norima grįžti į pokomunistinę Lietuvą, kurioje viską sprendžia vienas žmogus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

mantvydas

mantvydas portretas
nahui tas landsbergis

kagebistinės ŠIUKŠLĖS formavo kitokią Lietuvą,

kagebistinės ŠIUKŠLĖS formavo kitokią Lietuvą, portretas
OŽĮ, ---aš tavo vietoje, paskaitęs gyventojų komentarus--NUSTIPČIAU ! ,taigi OŽĮ, nusipelnei tokio likimo ---,juk tavo dėka Lietuva tapo IŠVOGTA,---- artėja tokiems ATPILDO valanda,o tai ką neteisėtai PAĖMĖTE-reikės grąžinti. Juk ANUO METU buvote NUSPROGĘS mokslinio komunizmo ideologas- teks tokiu likti ir atkurtoj valstybėj--kiekvienam atseikėta pagal "nuopelnus".

Palangiškis

Palangiškis portretas
kokia grazi sodyba suformuota ponuliui, su sązine, Palangoje
VISI KOMENTARAI 84

Galerijos

Daugiau straipsnių