Quantcast

V. Landsbergis: džiaugiuosi, kad įvyko šis eksperimentas

Konservatorių pirminių prezidento rinkimų sėkmė rodo, kad partija nestovi nuošalyje ir aktyviai žadina politinę šalies sąmonę, teigia Tėvynės sąjungos - Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) garbės pirmininkas prof. Vytautas Landsbergis.

„Džiaugiuosi, kad įvyko šis eksperimentas arba proveržis į naujesnius demokratijos laikus Lietuvoje. Nebuvome visai tikri, kaip žmonės reaguos, ar supras, kad čia yra proga ir reikmė parodyti savo pilietinę poziciją, nors tik partijos ribose, bet vis tiek poziciją“, - sakė V. Landsbergis.

Pasak vieno iš TS-LKD partijos įkūrėjų, būtent tokia ir yra partijos misija - žadinti visuomenės pilietiškumą ir dalyvavimą svarbiuose šaliai renginiuose.

„(Misija - ELTA) nestovėti nuošalyje, tik pakaušį krapštant, ir laukiant, kuo baigsis kažkieno reikalai. Tai yra mūsų visų reikalai. Bet reikia dar pažadinti tą sąmonę“, - profesorius.

Suskaičiavus beveik du trečdalius balsų, akivaizdžiai pirmauja Ingrida Šimonytė. TS-LKD duomenimis, Už parlamentarę balsavo 83 proc. rinkėjų. Tuo tarpu balsą diplomatui V. Ušackui atidavė 17 proc. pirminiuose prezidento rinkimuose dalyvavusių gyventojų.

Laimėjęs kandidatas atstovaus partijai 2019 m. gegužę vyksiančiuose šalies prezidento rinkimuose.

 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Gaila

Gaila portretas
Gaila usackas butu geresnis prezidentas praradom gera kandidata daugelis butu balsaves uz ji matyt per daug protingas pasirode tai ir nustume i sona

dausos

dausos portretas
gaila 'dedules',tiek zmogelis kamuojas ir vargsta del savo rytu hebros ir niekaip neapleidzia.

lygis

lygis portretas
idomu kokiu galima but kad net neskirti liuta nuo ozio
VISI KOMENTARAI 32

Galerijos

Daugiau straipsnių