Quantcast

V. Grigaravičius Alytaus valdančiųjų daugumą burs savo jėgomis

  • Teksto dydis:

Pirmajame rinkimų ture mero rinkimuose Alytuje triumfavęs Vytautas Grigaravičius ir rinkimus laimėjęs jo komitetas neatmeta, kad valdančiąją daugumą burs savo jėgomis, perviliodami dalį kitų partijų atstovų.

„Mūsų noras yra toks, kad pamėginti surasti ir pakviesti iš tarybos narių laisvus žmones, nepriklausančius partijai. Mūsų pati idėja buvo, kad ateina nepartiniai žmonės, ir mes parodome, kad miestą galima valdyti ir kitaip. Jei pavyktų, būtų gerai. Jei ne, tuomet reikės mąstyti apie koaliciją su kažkuo. Bet tos politinės koalicijos, kaip rodo praktika, žiūrint iš šalies, jos labai nestabilios būna, kitą kartą vyrauja neaiškūs interesai“, - pirmadienį BNS sakė V.Grigaravičius.

Jis neįvardijo konkrečių asmenybių, tačiau esą tokių žmonių, kurie sutiktų bendradarbiauti, „yra ne vienas“. Jie, pasak V.Grigaravičiaus, priklauso ir visuomeniniam komitetui „Už Alytų“. Be to, jau kalbėjo su konservatorių, liberalų, socialdemokratų atstovais dėl galimo bendradarbiavimo.

„Įdomus dalykas, kuris man buvo keistas, kaip nepartiniam - dar gerokai iki rinkimų kampanijos pradžios, kai tik sužinojo, kad dalyvausiu rinkimuose, dalis socialdemokratų slapčia nuo vadovybės su manimi keletą kartų buvo susitikę, siūlė savo paslaugas ir sakė, kad jie, nepaisydami, kokia bus partijos pozicija, bus mūsų sąjungininkai. Iš tų žmonių yra, kas pateko į tarybą - jie norėtų prisijungti“, - sakė V.Grigaravičius.

„Manau, kad turėti 15-17 narių (taryboje - BNS) būtų stabilu ir solidu. Manyčiau, tai būtų ilgalaikė koalicija“, - tvirtino išrinktasis meras.

V.Grigaravičius yra vienas iš 18-os šalies merų, išrinktų pirmajame ture - už jį balsavo 66 proc. visų dalyvavusių rinkėjų Alytuje. Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, buvusio policijos generalinio komisaro vadovaujamas komitetas „Alytaus piliečiai“, surinkęs 40 proc. balsų, kartu su meru turi 13 vietų taryboje iš 27 - iki daugumos taryboje komitetui trūksta vieno mandato.

Šiuo metu iš keturių su socialdemokratų sąrašu į tarybą patekusių politikų vienintelis Nerijus Cesiulis nurodo nepriklausantis partijai, kai kurių kitų į tarybą patekusių politikų anketose apie partinę priklausomybę nėra nurodoma.

Anot V.Grigaravičiaus, komitetas dėl galimo kai kurių su partijomis į tarybą patekusiųjų prisijungimo spręs jau pirmadienio vakarą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

malacius

malacius  portretas
jam jau seniai reikejo varyti lauk besmegenius
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių