Quantcast

V. Gedvilas: švietimo sistema yra jautri, staigių sprendimų negali būti

  • Teksto dydis:

Darbo partijos į švietimo ir mokslo ministrus pasiūlytas Seimo vicepirmininkas Vydas Gedvilas sako, jog staigių sprendimų švietimo sistemoje priimti negalima.

Tuo pačiu kandidatas teigia, jog tuo atveju, jei bus paskirtas ministru, turintis viziją, ką keistų švietime. „Taip, viziją aš turiu, visą gyvenimą dirbau švietime, pats rašiau tiek Vyriausybės programą, tiek Darbo partijos programą, mano nuostatos pakankamai aiškios, ką reikia daryti, tiesiog vykdyti Vyriausybės programą. Jeigu ateičiau, sudėliočiau prioritetus, aišku, pasižiūrėčiau, kokie darbai padaryti, sudėliočiau situaciją, gal vidaus auditą reikėtų padaryti“, - trečiadienį BNS sakė V.Gedvilas.

Tačiau konkrečių darbų jis sakė nenorintis įvardinti, kol nepasirašytas dekretas dėl jo skyrimo. „Dėl proveržio - aš nesu burtininkas, esu paprastas žmogus, bet gerai išmanantis švietimo sistemą, tai yra mano stiprioji pusė, tiek metų praleista, gal visko nepakeisčiau, visos programos neįgyvendinčiau, bet kai kuriuos nedidelius darbelius tikrai padaryčiau“, - sakė kandidatas.

„Švietimo sistema - labai jautri sistema, labai staigiai sprendimų priimt negali, pasakyti, kad kitais metais bus prailginti mokslo metai, taigi tai šokas žmonėms, negali pasakyti, kad mokaisi 12 klasėj ir tau reikės laikyti kažkokį egzaminą šiais metais, tai reikia pasakyti prieš 5-6 metus, nes tai žaidimas su žmonių likimais“, - kalbėjo V.Gedvilas.

Vyriausybė trečiadienį pranešė, kad premjeras gavo teigiamą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadą dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus V.Gedvilo reputacijos, ir teiks Seimo nario kandidatūrą svarstyti prezidentei.

Visiškai aiškus kandidatas

„Mes tikrai apsvarstėme tris ar keturias kandidatūras, bet mes išgirdome premjerą - jis neš prezidentei tik vieną kandidatą. Todėl šitoje vietoje kitaip ir neišeina padaryti. Partija pati svarstė ir nutarė pristatyti Gedvilą“, - BNS sakė V.Uspaskichas.

Anot jo, ši kandidatūra trečiadienio rytą pasiūlyta A.Butkevičiui, kuris su ja sutinka. V.Uspaskichas taip pat teigė nematantis priežasčių, kodėl švietimo ministro skyrimas galėtų užtrukti.

„Visiškai aiškus kandidatas: tris kartus Seimo narys, Seimo pirmininkas, Seimo pirmasis vicepirmininkas, iš akademinės bendruomenės - prorektorius, Darbo partijoje kuruoja ir buvo vadovas švietimo programos. Tai ko dar reikia?“, - apie kandidato tinkamumą kalbėjo V.Uspaskcihas.

Prezidentės atstovė spaudai Daiva Ulbinaitė BNS sakė, kad prezidentė kandidatų nekomentuos, kol negaus oficialaus premjero teikimo.

Premjeras vertina teigiamai

Premjeras Algirdas Butkevičius sako teigiamai vertinantis Darbo partijos siūlomo parlamentaro Vydo Gedvilo kandidatūrą į švietimo ministrus.

„Aš vertinu šitą kandidatūrą teigiamai, tai patyręs politikas, mokslų daktaras, dirbęs prorektoriumi sporto universitete, dirbęs nemažai metų Seime Švietimo ir mokslo bei kultūros komitete“, - žurnalistams trečiadienį sakė ministras pirmininkas.

Premjeras teigė, kad Specialiųjų tyrimų tarnyba atsakymą dėl kandidato tinkamumo turėtų pateikti per vieną dieną.

„Iš teikiamų kandidatūrų, aš manau, kad V.Gedvilas yra geriausias ir aš esu nusiteikęs dirbti su geriausiu ir man tinkamiausiu kandidatu, nes ministras pirmininkas atsako už Vyriausybės programą“, - kalbėjo premjeras.

55 metų V.Gedvilas nuo 2012 metų lapkričio iki 2013 metų spalio buvo Seimo pirmininkas, šiuo metu yra Seimo pirmininkės pavaduotojas.

V.Gedvilas Darbo partijai priklauso nuo 2004 metų, Seime dirba trečią kadenciją.

Būsimasis politikas V.Gedvilas 1981 metais baigė Lietuvos valstybinį kūno kultūros institutą, V.Gedvilas 1996-2002 dirbo Lietuvos moterų krepšinio rinktinės vyriausiuoju treneriu. Jo treniruojama komanda 1997 metais tapo Europos čempione.

STT neturi neigiamos informacijos

Premjeras Algirdas Butkevičius trečiadienį pranešė, kad gavo teigiamą Specialiųjų tyrimų tarnybos (STT) išvadą dėl kandidato į švietimo ir mokslo ministrus Vydo Gedvilo reputacijos, ir teiks Seimo nario kandidatūrą svarstyti prezidentei.

„STT pateiktoje pažymoje teigiama, kad ši institucija V.Gedvilą neigiamai charakterizuojančios informacijos, vadovaujantis Korupcijos prevencijos įstatymo nuostatomis, neturi“, - teigiama Vyriausybės pranešime spaudai.

Premjeras trečiadienį BNS sakė pats skaitęs minėtą pažymą ir ji tikrai esanti palanki „darbiečių“ siūlomam kandidatui.

„Aš ją skaičiau, kad ji yra palanki. Tikriausiai lietuviškai moku perskaityti“, - tvirtino Vyriausybės vadovas.

Pasak jo, STT pažymoje tik nurodyta, kad „jeigu bus gauta kokia nors papildomos informacijos, mes jus informuosime“.

„Pagrindinė pažyma yra be priekaištų (...). Nėra (abejonių dėl kandidato reputacijos ir skaidrumo - BNS). Labai atsakingai sakau“, - pakartojo A.Butkevičius.

Jis teigė artimiausiu metu šią kandidatūrą teiksiantis svarstyti prezidentei Daliai Grybauskaitei.

Darbo partija anksčiau savo deleguotą švietimo ir mokslo ministrą Dainių Pavalkį atšaukė iš pareigų, nes jis esą nevykdo partijos ir Vyriausybės programos. Partijos prezidiumas nutarė vietoj jo siūlyti pirmąjį Seimo vicepirmininką V.Gedvilą.

Ministrus skiria ir atleidžia prezidentas premjero teikimu.

Prezidentė kandidato nekomentuoja, kol nėra gavusi oficialaus teikimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

svieciu ir mokau

svieciu ir mokau portretas
... kada niekur nesugeba geriau- tai seime ir ministerijoje kaip tik tinkamiausias darbas- ir patogi kede- kam dar klausti - programas vykdo 25 metai, bet rezultatai situ programisiu apverktini....KAM LIETUVAI MINISTERIJOS

Raminta.

Raminta. portretas
Nenuostabu,kad tik Gedvilą Uspaskis tegali pasiūlyti į Švietimo ministrus.Juk geresnio nieko ir neturi.Iš vienos pareigybės iššveistas švietimui tiks.Mūsų mokykloms pakaks Uspaskio lygio išsilavinimo.O toliau...Kaip įsigyti diplomą-Uspaskis galės pakonsultuoti.

Jorė

Jorė portretas
Šaunu, buvęs treneris dirbs ministeriu: švies, reformuos, pertvarkys. Geriau jau būtų proktologas.....
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių