Quantcast

V. Andriukaitis: Statutą pažeidę socdemai neturėtų likti partijoje

  • Teksto dydis:

Partijos statutą pažeidę Socialdemokratų partijos nariai turėtų arba atitaisyti savo veiksmus, arba nebebūti partijos nariais, sako partijos garbės pirmininkas eurokomisaras Vytenis Povilas Andriukaitis.

„Mano nuomone, tie bičiuliai, kurie laužo Statutą, jie dar turi nedaug laiko, kiek suprantu, iki šeštadienio, persigalvoti (...), sugrįžti į Statuto ribas. Arba priešingu atveju, taip, laisvas Seimo nario mandatas, bet tuomet esi laisvas ir nesivadinti socialdemokratu“, – Žinių radijui ketvirtadienį sakė jis.

V.P.Andriukaitis teigė, kad nors nepritarė darbui valdančiojoje koalicijoje, sprendimas trauktis buvo priimtas pernelyg greitai, nepabandžius nuspręsti dėl Socialdemokratus tenkinančios pozicijos ir dėl jos sutarti su koalicijos partneriais.

Negalėjau sugalvoti blogesnio scenarijaus. Tiesiog be galo, neišpasakytai skaudu.

„Staiga priimta, vėl yra problemos, tada, žinoma, dalis konfrontuoja, tada dar blogiau... Negalėjau sugalvoti blogesnio scenarijaus. Tiesiog be galo, neišpasakytai skaudu“, – kalbėjo socialdemokratas.

Šeštadienį rengiamas Socialdemokratų partijos Etikos ir procedūrų komisijos posėdis, į kurį bus kviečiami visi už koaliciją su Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga (LVŽS) balsavę partijos nariai.

Rugsėjo 25 dieną už tai balsavo devyni Seimo socialdemokratai: Juozas Bernatonis, Antanas Vinkus, Artūras Skardžius, Irena Šiaulienė, Rimantė Šalaševičiūtė, Algirdas Butkevičius, Rimantas Sinkevičius, Andrius Palionis, Gediminas Kirkilas. Keturi – Rasa Budbergytė, Raminta Popovienė, Algirdas Sysas ir Juozas Olekas – buvo prieš. Julius Sabatauskas susilaikė, o dar trys Seimo socialdemokratai posėdyje nedalyvavo.

Rugsėjo pabaigoje Socialdemokratų partijos taryba nutarė pasitraukti iš valdančiosios koalicijos su „valstiečiais“, bet tokiam sprendimui nepritariantys Seimo Socialdemokratų frakcijos nariai pasirašė susitarimą su LVŽS dėl frakcijų koalicijos sudarymo Seime.

Socialdemokratų Etikos ir procedūrų komisija įvertino, kad toks dalies socialdemokratų sprendimas „buvo priimtas nepaisant LSDP tarybos nutarimu priimto sprendimo ir prieštarauja jo esmei, neatitinka partijos išreikštos valios ir LSDP Statuto reikalavimų“. Partijos valiai nepaklususiems socialdemokratams Etikos komisija davė savaitę ištaisyti statuto pažeidimams.

Pasak partijos Etikos ir procedūrų komisijos pirmininko Vainiaus Šarmavičiaus, statutą pažeidusiems partijos nariams Etikos komisija gali skirti įspėjimą arba papeikimą, arba siūlyti tarybai šalinti juos iš partijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Rima

Rima portretas
Andriukaičiui atsiveria šiokie tokie horizontai. Kadangi jis, nors ir komunistas savo dušioje, bet nėrta toks kvailas, kad nesuprastų, jog prezidento postas jam nešviečia. Taigi yra šansas patapti partijos vedliu. Manau jis jau turi planą, kaip atsikratyt bebrų ir nustumt Palucką kuo toliau nuo partijos vado pareigų.

Atsiskyrė ne socialdemokratai,o LDDP.

Atsiskyrė ne socialdemokratai,o LDDP. portretas
Andriukaitis išdavikiškai pats parsidavė ir visą partiją už lovį pardavė komunistams,dabar dar drįsta kuo nors stebėtis.Juk atsiskyrė nuo partijos visi Andriukaičio bendrai,prie kurių jis pats glaudėsi,Šiaulienė-Anajeva,Bernatonis,Butkevičius,Skardžius ir visas kitas brudas.

sidai

sidai portretas
-socialdemokratai ir liks savo partijoje, savo koalicijoje O atsiskirti vėl nori lietuvos komunistai. Vėl darys kokį LDDP ar LKP :)
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių