Quantcast

Užsienio reikalų ministerija ieško naujų diplomatų

  • Teksto dydis:

Užsienio reikalų ministerija (URM) ieško naujų diplomatų.

Kaip skelbia dienraštis „Lietuvos žinios“, konkursą į Lietuvos diplomatinę tarnybą URM paskelbė po kelerių metų pertraukos.

Pretendentai turėti universitetinį ar jam prilygintą išsilavinimą, mokėti ne mažiau kaip dvi užsienio kalbas, būti nepriekaištingos reputacijos, išlaikius bendrųjų gebėjimų testą, atitikti reikalavimus, būtinus išduodant leidimą dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija.

Kaip rašo „Lietuvos žinios“, nors reikalavimai aukšti, į diplomatinę tarnybą pritraukti ir joje išlaikyti išsilavinusius, gabius žmones yra sunku, nes pradedančiųjų algos – vos keliais šimtais eurų didesnės už „minimumą".

Po konkurso URM pradėję dirbti asmenys gauna atašė pareigas. Jų pareiginė alga iki mokesčių siekia 636 eurus (apie 523 eurus į rankas). Išdirbus parengiamąjį laikotarpį, yra suteikiamas pirmasis diplomatinis rangas, už kurį mokamas įstatyme nustatyto dydžio priedas. Šiuo metu jis siekia 239 eurus popieriuje.

Pastarąjį kartą konkursas į Lietuvos diplomatinę tarnybą buvo skelbtas 2015 metais. Kaip aiškino URM Komunikacijos ir kultūrinės diplomatijos departamento atstovai, konkursai skelbiami pagal poreikį, kai įdarbinus kandidatus iš suformuoto rezervo ministerijoje atsiranda laisvų diplomatinių pareigybių.

Šiuo metu URM dirba 490 diplomatų: 255 diplomatai Lietuvoje ir 235 šalies diplomatinėse atstovybėse užsienyje. URM skaičiuoja, kad per metus savo noru ar dėl kitokių priežasčių diplomato tarnybos sutartį nutraukia apie 10-12 asmenų.


Šiame straipsnyje: URMdiplomataikonkursas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių