Quantcast

Už G. Kildišienės automobilį iš „Agrokoncerno“ moka jos mama

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų  frakcijos seniūno pavaduotojos Gretos Kildišienės naudojamą automobilį „Range Rover“ iš  LŽVS pirmininko Ramūno Karbauskio valdomo „Agrokoncerno“ lizingu išsiperka politikės mama, antradienį neoficialiai BNS patvirtino keli skirtingi šaltiniai.

Su pačia G.Kildišiene BNS antradienį nepavyko susisiekti. „Valstiečių“ frakcijos seniūnas „Agrokoncerno“ akcininkas R.Karbauskis BNS atsisakė atskleisti, ar automobilį nuomoja Seimo narės motina.

„Aš manau, kad istorijai nužengus taip toli, kad reikėtų, jeigu ją jau pabaigei, atversti visas tas kortas, kokios buvo“, - žurnalistams Vyriausybėje antradienį sakė premjeras Saulius Skvernelis, paklaustas, ar turėjo būti paviešintas asmuo, nuomojęsis automobilį.

G.Kildišienės mama Vladislava Mikalauskienė anksčiau dirbo Panevėžio vaikų lopšelio-darželio „Vyturėlis“ auklėtoja, pastaruosius dvejus metus dirbo auklėtoja darželyje „Taika“. Pastarosios įstaigos administracija BNS patvirtino, kad V.Mikalauskienė darbą paliko savo iniciatyva prieš mėnesį, gruodžio 14 dieną.

Registrų centro duomenimis, V.Mikalauskienė šiuo metu yra bendrovės „Greta Gretos“ akcininkė ir vadovė. 2015-ųjų balandį registruota kaip mažoji bendrija, 2016-ųjų pabaigoje „Greta Gretos“ pertvarkyta į uždarąją akcinę bendrovę. Registrų centrui nurodoma, kad įmonės tikslas yra vykdyti komercinę, ūkinę, finansinę ar pramoninę veiklą, įskaitant ir paslaugų teikimą, prekių pirkimą ir pardavimą, taip pat steigti, dalyvauti, valdyti, finansuoti ir likviduoti kitus juridinius asmenis.

Viešai prieinamoje Valstybinės mokesčių inspekcijos (VMI) duomenų bazėje nėra jokių duomenų apie „Greta Gretos“ pernai sumokėtus mokesčius.

Motina turėjo paprastą mašinytę. Gyveno nuo algos iki algos. Buvo paprasta darželio auklėtoja, prieš kelis mėnesius išėjo iš darbo. Niekada negyveno pasiturinčiai, yra net skolinusi pinigų iš manęs. Čia nėra šmeižtas, yra kaip yra.

„Aš esu privatus asmuo ir jokios informacijos niekam neteikiu. (...) Ačiū labai, aš neteikiu jokios informacijos. Aš esu privatus asmuo!“, - BNS antradienį telefonu sakė V.Miklalauskienė ir nutraukė pokalbį.

Buvusi G. Kildišienės anyta panevėžietė Birutė Kildišienė BNS antradienį teigė, jog buvusios marčios motina daugiausia dirbusi darželio auklėtoja.

„Motina turėjo paprastą mašinytę. Gyveno nuo algos iki algos. Buvo paprasta darželio auklėtoja, prieš kelis mėnesius išėjo iš darbo. Niekada negyveno pasiturinčiai, yra net skolinusi pinigų iš manęs. Čia nėra šmeižtas, yra kaip yra“, - pasakojo B.Kildišienė.

Tai, kad G.Kildišienė naudojasi „Agrokoncerno“ automobiliu, BNS šeštadienį patvirtino R.Karbauskis.

Pati LVŽS atstovė tik patvirtino, kad automobilį išsiperkantis asmuo yra jos giminaitis. Tiek G.Kildišienė, tiek R.Karbauskis neatskleidžia automobilio nuomotojo motyvuodami, kad tai yra ne viešas asmuo.

Antradienį surengusi spaudos konferenciją G.Kildišienė pranešė, kad jos artimieji atsisakys išperkamosios nuomos būdu iš „Agrokoncerno“ pirkto automobilio.

R.Karbauskis BNS antradienį kartojo, jog nei jis, nei įmonė negali atskleisti, su kuo sudaryta lizingo sutartis, nes taip pažeistų asmens privatumą. Paklaustas, ar asmeniškai pažįsta žmogų, kuriam automobilis nuomojamas, jis to nei patvirtino, nei paneigė.

„Asmeniškai nepriiminėjau sprendimo, aš seniai nedirbu „Agrokoncerno“ grupėje. Aš nesuprantu, ką reiškia pažįstu? Aš nesuprantu klausimo. Aš nesuprantu klausimo. Jus aš pažįstu ar ne? Ką tai reiškia, ką šitas klausimas turėtų reikšti - pažįstu asmenį ar ne? Idėja to klausimo tikriausiai yra, kad jei pažįstu, tai gali būti, jei nepažįstu, tai negali būti? Aš dar sykį pakartosiu, kad sandoris atitinka visus reikalavimus“, - į klausimą, ar pažįsta automobilį išsiperkantį asmenį, sureagavo Seimo narys.

Paklaustas, ar jo žiniomis asmuo galėjo pagrįsti mėnesines įmokas savo teisėtomis pajamomis, R.Karbauskis patikino, kad atsiskaitymai vykdyti pavedimais, todėl juos gali patikrinti Valstybinė mokesčių inspekcija (VMI). Jis tik patvirtino, kad įmokos buvo pervedamos kas mėnesį, tačiau kitų sutarties detalių, pavyzdžiui, per kokį laiką automobilis turėjo būti išpirktas, neatskleidė.

„Bet kokį sandorį, kuris daromas pavedimu, Mokesčių inspekcija gali patikrinti. Tai kaip galėtų žmogus tai daryti, jei jis negalėtų deklaruoti pajamų?“, - svarstė R.Karbauskis, paklaustas, ar asmuo galėjo pagrįsti sandorį teisėtomis pajamomis. LVŽS vadovas sakė negalintis komentuoti sutarties sąlygų, t.y. per kiek laiko buvo sutarta, jog asmuo automobilį išsipirks.

Jis sakė, kad VMI gaus visą informaciją, „kuri gali būti teikiama“ ir tuomet galės atlikti tyrimą. „Labai tikiuosi, kad jie tyrimą darys“, - pabrėžė jis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
Nors ir lektuvu tegul skraido bet nejuokinam tos sventos lietuvos cua jau taip susimove kad toliau nera kur eiti. K ja is viso i ta seima tempe .Juokinam svieta va tau nauja valdzia parode ta pati ka ir visi buve pries tai

Manau

Manau portretas
Kieno pinigais moka? Juk nesunku issiaiskinti mokesciu inspekcijai.Kam cia rasineti ,tegu dirba M.I ir kitos teisines sistemos sukciavimu nebus.Nereikes klausineti.Nereikes atsakyti,as privatus asmuo ir informacijos neteikiu.Suprantu,kadgaliu daryti ka noriu.

TITAS

TITAS portretas
Jau juokinga darosi Valstybe valdys profesionalai visur skaidrumas Kodel mes tokie avinai Visam pasauli senai butu zmones i gatves iseje ir nuslave toki seima Ne be reikalo prisipirko vandens patranku apsigynt SLYKSTYNES!!!!!!!!!
VISI KOMENTARAI 26

Galerijos

Daugiau straipsnių