Quantcast

Lietuvos stebėtojai Ukrainos parlamento rinkimuose pažeidimų nepastebėjo

  • Teksto dydis:

Pirmalaikiai Ukrainos parlamento rinkimai vyksta sklandžiai ir skaidriai, rimtų pažeidimų kol kas nepastebėta, teigia rinkimus stebintys Lietuvos Seimo nariai.

„Aš esu Kijeve ir čia iš tikrųjų labai viskas ramu. Kol kas nematome jokių provokacijų, aktyvumas nemažas, komisijų vadai sako, kad į dienos pabaigą bus balsavę apie 60-70 proc. rinkėjų. Žmonės yra pakankamai entuziastingi ir išreiškia savo valią demokratiniuose bei skaidriuose rinkimuose“, - BNS sakė Andrius .Kubilius.

Anot jo, padėtis sudėtingesnės Ukrainos rytiniuose regionuose, tačiau ir ten rinkimų procesas vyksta pakankamai sklandžiai.

„Mano vadovaujamai delegacijai priklausanti Radvilė Morkūnaitė-Mikulėnienė, kuri yra Charkove, taip pat sakė, kad yra pakankamai ramu, kažkokių ypatingų problemų nesimato, aktyvumas taip pat nėra mažas. Žinoma, ten regionas kitoks nei Kijevas, galbūt žmonės balsuoja už opozicines partijas, bet patys rinkimai, mano manymu, vyksta skaidriai ir techniškai tvarkingai“, - tvirtino A.Kubilius.

Ukrainos rytuose esančiame Slovjansko mieste rinkimus stebintis Mantas Adomėnas taip pat teigė nepastebėjęs pažeidimų, tačiau baiminosi, kad jų gali būti skaičiuojant balsus.

„Rinkėjų aktyvumas čia, Donetsko srityje, yra žemas. Kalbama apie tai, kad buvo perkami balsai, nes čia vyksta labai aktyvios vienmandatininkų kovos, tačiau tai susiję su balsavimu paštu. Lankantis rinkimų apylinkėse pažeidimų ir netvarkos nepastebėjome, saugumas bent jau miestuose yra užtikrintas“, - BNS sakė M.Adomėnas.

Anot jo, daugiausiai nerimo kelia balsų skaičiavimas, nes esant žemam rinkėjų aktyvui atsiranda daug galimybių klastoti balsus.

„Yra išstatyta labai daug vadinamųjų techninių kandidatų, kurie yra skirti atimti balsus iš kitų arba savo žmones pasodinti į rinkimų komisijas, todėl bandymų klastoti balsus matyt reikia laukti ir tikėtis“, - teigė M.Adomėnas.

Rinkimus Černigove stebintis Valentinas Bukauskas išskyrė didelį rinkėjų aktyvumą

„Mes su kolega Arminu Lydeka jau aplankėme šešias rinkimines apylinkes, kur iš tiesų viskas vyksta sklandžiai, kažkokių pažeidimų nesimato. Visuomenė yra susitelkusi ir nusiteikusi aktyviai, tas aktyvumas net stebina - kai kuriose apylinkėse žmonės ryte laukė po 40 minučių eilėse, kad galėtų išreikšti savo pilietinę valią“, - BNS teigė V.Bukauskas.

Šiaurės Ukrainos Žitomiro mieste esantis Arvydas Anušauskas sakė, kad rinkimų išvakarėse buvo tam tikrų rinkiminės agitacijos pažeidimų, tačiau patys rinkimai vyksta skandžiai.

„Lankome šiuo metu rinkimų apylinkes, klausinėjame stebėtojų, kurių yra labai daug iš visų partijų, ir niekas kol kas nepastebėjo kokių nors rimtesnių pažeidimų. Turiu pasakyti, kad pagal stebėtojų skaičių šie rinkimai lenkia visus, kuriuos man yra tekę matyti“, - BNS teigė A.Anušauskas.

Jis prognozavo, kad didesnių pažeidimų neturėtų būti ir skaičiuojant balsus.

„Stebėtojų yra maždaug du kartus daugiau nei rinkimų komisijų narių, todėl šiuo atveju tokio pavojaus (balsų klastojimo - BNS) nebus, nes labai daug žmonių yra suinteresuoti, kad rinkimai būtų skaidrūs“, - tvirtino A.Anušauskas.

Paskutinės apklausos rodė, kad rinkimuose daugiausia balsų turėtų gauti Ukrainos prezidento Petro Porošenkos blokas, tačiau jam reikės ieškoti partnerių valdančiajai koalicijai sudaryti.

Pirmalaikius rinkimus P.Porošenka paskelbė rugpjūčio mėnesį, subyrėjus daugumos koalicijai parlamente.



NAUJAUSI KOMENTARAI

jankis

jankis portretas
visas pasaulis pastebėjo,o lietuviški banditai ne,nematė jie nei automatų,nei granatų,ne banderų,viskas,taip kaip liepė amerikoniški dvasios ubagai

Anonimas

Anonimas portretas
taip teisingai ten bus bandytu gauja ir kokie rinkimai ir pazeidimu nera yra ten zudomi zmones apie ka ir kalbet jus paziurekite kokia Ukraina nacistai tai baisu cia neilgam ta valdzia

mizantropas

mizantropas portretas
na, ir ką gali parašyti kremliaus žiurkės vasalai? nieko naujo, tik amžina neapykanta tiems, kurie pasisuko į vakarus. Šunų gauja su visokiais priklydusiais į Lietuvą nuo okupacijos laikų jankiais, kęstais Br., vladimirais, rusais ir panašiomis atliekomis stengiasi kiek įmanydami, loja ir spjaudosi, tačiau pralošė - ir Lietuva, ir visa ES palaiko Ukrainą, patys ukrainiečiai nubalsavo už vakarietišką ateitį ir paliko šią skalijančią putkino armiją it musę kandusią. Dabar labai svarbu, kad tie ruskių "rinkodarininkai" būtų laiku ir vietoje pagauti, nuskalpuoti, identifikuoti bei išvyti iš Lietuvos už valstybės griovimą, tokiems anencefalams galima pritaikyti labai daug įvairių straipsnių. Manau, jie galės patogiai gyventi ir kokioje vorkutoje, kodėl jie sėdi Lietuvoje?
VISI KOMENTARAI 9

Galerijos

Daugiau straipsnių