Quantcast

Keturiolika Seimo narių stebės Ukrainos Rados rinkimus

  • Teksto dydis:

Seimo valdyba komandiravo keturiolika Lietuvos parlamentarų į Ukrainą stebėti šį savaitgalį įvyksiančių Aukščiausiosios Rados rinkimų.

Seimo opozicijos lyderis Andrius Kubilius (spalio 24–26 dienomis) ir Seimo narys Mantas Adomėnas stebėti rinkimų į Kijevą vyks spalio 22–28 dienomis tarptautinės rinkimų stebėjimo misijos – Atviros demokratijos komiteto (COD) – kvietimu, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Seimo delegacijos Europos Tarybos Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininkė Birutė Vėsaitė (spalio 23–27 dienomis) ir delegacijos pirmininko pavaduotojas Emanuelis Zingeris (spalio 23–26 dienomis) stebėti pirmalaikių rinkimų vyks su Europos Tarybos Parlamentinės Asamblėjos delegacija.

Seimo delegacijos NATO Parlamentinėje Asamblėjoje pirmininko pavaduotoja Rasa Juknevičienė ir delegacijos narys Algis Kašėta spalio 23–27 dienomis stebėti rinkimų vyks kartu su NATO Parlamentinės Asamblėjos delegacija. R.Juknevičienė yra paskirta NATO Parlamentinės Asamblėjos stebėtojų delegacijos vadove.

Kartu su Europos saugumo ir bendradarbiavimo organizacijos Parlamentinės Asamblėjos (ESBO PA) delegacija Ukrainos Aukščiausiosios Rados rinkimų stebėti spalio 24–27 dienomis vyks Seimo delegacijos ESBO PA nariai Valentinas Bukauskas ir Arminas Lydeka.

Į Ukrainą spalio 25–27 dienomis taip pat vyks Seimo Nacionalinio saugumo komiteto nariai Arvydas Anušauskas ir Valdas Vasiliauskas, Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto narys Petras Gražulis, Europos reikalų komiteto narys Mečislovas Zasčiurinskas, Seimo Tarpparlamentinių ryšių su Ukraina grupės narys Kazys Starkevičius, Žmogaus teisių komiteto narys Vytautas Antanas Matulevičius.

Pirmalaikiai rinkimai į Ukrainos Aukščiausiąją Radą vyks sekmadienį.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių