Quantcast

Teismas ketina imtis R. Šukio skundo VSD

  • Teksto dydis:

Vilniaus apygardos administracinis teismas (VAAT) trečiadienį planuoja pradėti nagrinėti buvusio Seimo kontrolieriaus eksparlamentaro Raimondo Šukio skundą dėl Valstybės saugumo departamento (VSD) veiksmų.

R. Šukys reikalauja neteisėtais pripažinti VSD veiksmus, tvarkant, renkant ir pateikiant Seimo Nacionalinio saugumo ir gynybos komitetui (NSGK), jo teigimu, klaidingą, neobjektyvią ir šališką informaciją.

Jis taip pat prašo iš VSD priteisti 10 tūkst. eurų neturtinės žalos.

Seimo NSGK pateiktoje išslaptintoje informacijoje VSD teigia, kad 2009 metais, atstatydinus iš Seimo vadovo pareigų Arūną Valinską, koncerno „MG Baltic“ atstovai svarstė apie R. Šukį kaip galimą kandidatą į Seimo pirmininkus.

„Minėtu laikotarpiu R. Kurlianskis bendraudamas su T. Dapkumi, rinko informaciją bei galimai koordinavo T. Dapkaus veiksmus, kurie buvo susiję su tuometinio Seimo pirmininko A. Valinsko atstatydinimu. R. Kurlianskiui domintis galimomis kandidatūromis Seimo pirmininko pareigoms eiti, T. Dapkus informavo, jog Seimo nario R. Šukio kandidatūra būtų tinkama. Informaciją, patvirtinančią R. Šukio kandidatūros tinkamumą, R. Kurlianskis perdavė MG valdybos nariui R. Raulynaičiui, kuris perdavė R. Šukiui pasiūlymą pretenduoti į Seimo pirmininko postą. Pastarajam paklausus, ar jie, t. y.koncernas, jį palaikys, R. Raulynaitis atsakė: jau padedam ir ne tik galvoti“, – rašoma VSD informacijoje.

Pasak R. Šukio, informaciją rašę pareigūnai iškraipė informaciją. Tuomet parlamento vadove išrinkta konservatorė Irena Degutienė, o jis net nekandidatavo į šias pareigas, partija nesvarstė galimybės kelti jo kandidatūros.

Be to, saugumo duomenimis, įsteigus Lietuvos liberalų sąjūdį (LLS), „MG Baltic“ atstovai „derino LLS kandidatus į postus Seime bei Vyriausybėje“.

„2008 metų lapkriti G. Steponavičius teiravosi R. Kurlianskio nuomonės apie kandidatus į ministrus Regimantą Čiupailą bei Raimondą Šukį: „Aš frakcijos seniūnas, Čiupaila ir Šukys – ministrai. Kaip jums toks scenarijus?". O R. Kurlianskis atsakė: „tai daug geriau atrodo“, – rašoma VSD informacijoje.

Tačiau R. Šukys pabrėžia niekuomet nepriklausęs Liberalų sąjūdžiui, buvo Liberalų ir centro sąjungos narys.

Jis neteisingais vadina ir VSD teiginius apie jam koncerno darytą įtaką būnant sveikatos apsaugos ministru. Eksministras minimas kaip asmuo, kuriam bandyta daryti poveikį koncernui siekiant statybų pirkimų sveikatos įstaigose.

R. Šukys buvo kelių kadencijų Seimo narys (2000 – 2012 metais), 2006 – 2007 metais buvo vidaus reikalų ministru, 2008 – 2010 metais – Seimo pirmininko pavaduotoju, 2010 – 2012 metais dirbo sveikatos apsaugos ministru. R. Šukys buvo Liberalų ir centro sąjungos narys.

VSD pažymoje išsakytus teiginius „MG Baltic“ taip pat siekia paneigti teismuose, VSD teiginius ginčijo ir Liberalų sąjūdis, Konkurencijos tarybos vicepirmininkas Elonas Šatas.

Kitame teisme taip pat nagrinėjama baudžiamoji politinės korupcijos byla, kurioje įtarimai pateikti keliems politikams bei buvusiam „MG Baltic“ viceprezidentui Raimondui Kurlianskiui.

Pareigūnai įtaria, kad politikai ėmė kyšius ar tarėsi dėl jų su R. Kurlianskiu, o vėliau siūlė ar palaikė koncernui palankias iniciatyvas Seime ir kitose institucijose. Kaltinamieji įtarimų nepripažįsta ir sako, kad tyrimas vykdytas tendencingai.


Šiame straipsnyje: Raimondas ŠukysVSDteismas

NAUJAUSI KOMENTARAI

Petras

Petras portretas
SUKYY, ar visai durnas ar pamirsai kur pinigus pasidejai? Prisimink bent viena sleptuve ir gyvenk kaip ponas toliau

Prieš kažkiek-tai metų

Prieš kažkiek-tai metų portretas
p.Šukys kaip seimo kontrolierius buvo atvykes į Klaipėdą. Nuėjau į priėmimą nieko nesitikėdamas.Labai padėjo.t.y.atkreipė dėmesį į problemas ir jas nuosekliai išsiaiškino.Kaip nebūdinga valstybininkui.Todėl visą laiką atsiminsiu jį kaip padariusį gera ir sąžiningą žmogų.Sėkmės jam.

lyberastas suka uodega

lyberastas suka  uodega portretas
nori ir sausas islyst ir dar ,kad jam uzmoketu......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių