Quantcast

Tarp ministrų – net šeši milijonieriai

  • Teksto dydis:

Socialdemokratų lyderio Algirdo Butkevičiaus vadovaujamoje Vyriausybėje šešių ministrų šeimos turto vertė viršija milijoną, o daugiausiai turto yra sukaupusi Darbo partijos deleguoto kultūros ministro Šarūno Biručio šeima.

Š.Birutis su žmona praėjusių metų turto deklaracijoje nurodo turintys turto už daugiau kaip 4,2 mln. litų, o dar 3,3 mln. litų yra paskolinę. Vien jų nekilnojamo turto vertė siekia per 2,47 mln. litų, taip pat ministras 450 tūkst. litų yra investavęs į Vyriausybės vertybinius popierius. Sutuoktiniai turi per 1,1mln. litų santaupų.

Teisingumo ministro socialdemokrato Juozo Bernatonio šeimos turtas siekia maždaug 1,6 mln. litų, iš jų nekilnojamo turto vertė sudaro apie 1,2 mln. litų. Santaupos siekia apie 260 tūkst. litų.

Vidaus reikalų ministras „tvarkietis“ Dailis Alfonsas Barakauskas su žmona iš viso turi turto už 1 mln. 384 tūkst. litų. Jų valdomo nekilnojamo turto vertė siekia per 800 tūkst. litų, meno ir juvelyrinių dirbinių vertė siekia per 120 tūkst. litų, dar šeima nurodo turinti santaupų už maždaug 350 tūkst. litų.

Žemės ūkio ministrė „darbietė“ Virginija Baltraitienė su vyru valdo daugiau kaip milijono litų vertės turtą. Jų deklaruojamo nekilnojamo turto vertė siekia per 155 tūkst. litų, taip pat ministrė nurodo turinti 8 tūkst. litų, o jos sutuoktinis - beveik 865 tūkst. litų santaupų. Taip pat V.Baltraitienė turi maždaug 43 tūkst. litų paskolą.

Krašto apsaugos ministras socialdemokratas Juozas Olekas su sutuoktine turi turto už maždaug 1,1 mln. litų, iš jų nekilnojamo turto vertė sudaro 113 tūkst. litų, o santaupos siekia per 890 tūkst. litų.

Užsienio reikalų ministro socialdemokrato Lino Linkevičiaus šeimos turto vertė šiek tiek viršija milijoną litų. Nekilnojamas turtas įvertintas milijonu, dar ministras turi 59 tūkst. litų santaupų, taip pat - per 700 tūkst. litų paskolą.

Švietimo ir mokslo ministras „darbietis“ Dainius Pavalkis su žmona turi turto už maždaug 940 tūkst. litų. Iš jų nekilnojamo turto vertė sudaro per 730 tūkst. litų, sutuoktiniai turi maždaug 47 tūkst. litų santaupų, apie 50 tūkst. litų vertės akcijų, taip pat ministras yra paėmęs maždaug 125 tūkst. litų paskolą.

Premjeras A.Butkevičius su žmona turi turto už maždaug 830 tūkst. litų, iš jų santaupos bankuose siekia 267 tūkst. litų. Taip pat Vyriausybės vadovas turi maždaug 260 tūkst. litų siekiančią paskolą.

Ūkio ministras socialdemokratas Evaldas Gustas su žmona turi turto už maždaug 690 tūkst. litų. Jų nekilnojamo turto vertė siekia per 300 tūkst. litų, santaupos - apie 170 tūkst. litų, taip pat ministras turi apie 270 tūkst. litų paskolą.

Susisiekimo ministro Rimanto Sinkevičiaus šeima nurodo turintys turto taip pat už maždaug 690 tūkst. litų. Nekilnojamo turto vertė siekia per 400 tūkst. litų, ministras yra investavęs 100 tūkst. litų į Vyriausybės vertybinius popierius, sutuoktinių santaupos siekia apie 150 tūkst. litų.

Socialinės apsaugos ir darbo ministrės Algimantos Pabedinskienės ir sutuoktinio turto vertė siekia per 620 tūkst. litų, nekilnojamas turtas įvertintas 526 tūkst. litų, sutuoktiniai dar turi 86 tūkst. litų santaupų.

Sveikatos apsaugos ministrė Rimantė Šalaševičiūtė su sutuoktiniu deklaravo turto už maždaug 380 tūkst. litų, didžiąją to dalį sudaro nekilnojamo turto vertė - 330 tūkst. litų.

Finansų ministras Rimantas Šadžius su žmona nurodo turintys maždaug 340 tūkst. litų turto. Šeimos nekilnojamo turto vertė siekia apie 200 tūkst. litų, santaupos - per 110 tūkst. litų.

Aplinkos ministro Kęstučio Trečioko šeima nurodo turintys turto už 150 tūkst. litų. Nekilnojamo turto vertė nurodoma 27 tūkst. litų, transporto priemonių - 63 tūkst. litų, taip pat sutuoktiniai deklaravo turintys 60 tūkst. litų santaupų.

Neseniai pareigas pradėjusio eiti energetikos ministro Roko Masiulio deklaracija už praėjusius metus nepateikiama.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jetau

Jetau portretas
Tik šeši? Kažkas čia ryškiai ne taip! Ir finansų ministro šeimos nekilnojamas turtas tik 200 tūkstančiai litų? Nebent ministrų nekilnojamas turtas vertinamas vadovaujantis kitokia metodologija, negu eilinių žmogelių...
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių