Quantcast

Švietimo ir mokslo viceministru pradės dirbti G. Kazakevičius

Švietimo ir mokslo viceministru nuo antradienio tapo 55 metų Gražvydas Kazakevičius, pastaruoju metu dirbęs Ugdymo plėtotės centro direktoriaus pavaduotoju.

2006–2015 metais jis ėjo Švietimo ir mokslo ministerijos (ŠMM) Nacionalinės mokyklų vertinimo agentūros direktoriaus pareigas, anksčiau yra vadovavęs Vilniaus savivaldybės Kultūros, švietimo ir sporto departamentui, Pakruojo rajono Žeimelio vidurinės mokyklai, dirbęs istorijos mokytoju.

G.Kazakevičius ministerijoje kuruos švietimo klausimus. Kaip teigiama ŠMM pranešime, naujasis viceministras turi didelę organizacinio ir vadovaujamojo darbo patirtį švietimo srityje: dalyvavo kuriant mokyklų veiklos tobulinimo sistemą, rengiant mokymo programas, koordinavo ugdymo turinio kūrimą ir atnaujinimą. 2003–2012 metais G.Kazakevičius yra parengęs 8 mokymų programas. Jis vienas ir su bendraautoriais yra sudaręs per dešimt knygų, parašęs kelias dešimtis straipsnių ir publikacijų. G.Kazakevičius 2014 metais baigė projekto „Lyderių laikas“ švietimo konsultantų rengimo programą.

Gruodį priesaiką davusi švietimo ir mokslo ministrė Jurgita Petrauskienė iki šiol turėjo tik vieną viceministrą Giedrių Viliūną, jis į ministeriją atėjo dirbti iš Mykolo Romerio universiteto, ten ėjo studijų prorektoriaus pareigas.

Paklausta, kodėl taip užtruko antrojo viceministro paieška, J.Petrauskienė sakė, kad siekta rasti numatomas reformas padėsiantį įgyvendinti profesionalą.

„Tiesiog ieškojome žmonių, su kuriais galėtume visas planuotas švietimo srities reformas įgyvendinti, ieškojome profesionalų, patirties, komandos nario“, – BNS praėjusią savaitę sakė ministrė.

J.Petrauskienė iki šiol neturi politinio pasitikėjimo patarėjo ryšiams su visuomene.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių