Quantcast

Švenčionių rajono meras atleis savo pavaduotoją?

Švenčionių rajono meras Lietuvos laisvės sąjungos atstovas Rimantas Klipčius ruošiasi atleisti savo pavaduotoją, Liberalų sąjūdžio atstovą Kęstutį Trapiką – pirmadienį popietę registruotas tarybos sprendimo projektas su tokiu siūlymu.

„Postas yra politinio pasitikėjimo. Jeigu to pasitikėjimo nebelieka koalicijos tarybos narių pritarimu ir priimtas sprendimas“, – BNS pirmadienio vakarą sakė R. Klipčius.

Taip pat registruotas sprendimo projektas, kuriuo siūloma į šias pareigas skirti mero bendrapartietę Violetą Čepukovą.

K. Trapikas BNS sakė, kad ši žinia jam buvusi naujiena.

„Nieko dar nežinau, man netikėta, kaip sakoma, žemiau juostos niekas taip nedaro. Nieko blogo nepadariau, interpeliacijos man neteikė tarybos nariai“, – BNS sakė K. Trapikas.

Jis svarstė, kad tokią R. Klipčiaus reakciją galėjo sukelti tai, kad ankstesniame tarybos posėdyje jis balsavo ne taip, kaip meras.

„Buvo klausimas dėl miesto gatvių apšvietimo modernizavimo viešosios ir privačios partnerystės būdu, kai privatus investuotojas investuoja milijoną, o per 20 metų turime jam grąžinti du su puse milijono. (...) Čia yra pasenęs būdas, visi jo atsisako. Dėl to manau, kad esu teisus“, – kalbėjo K. Trapikas.

Nieko blogo nepadariau, interpeliacijos man neteikė tarybos nariai.

Tuo tarpu savivaldybės meras teigia, kad K. Trapikas paskutiniu metu dažnai balsuodavo priešingai koalicijai, todėl toks sprendimas jam negalėjęs būti netikėtas.

„Yra tarybos narys, kuris balsuoja priešingai nuo koalicijos partnerių: tai sutikite, kad jis elgiasi kaip opozicijos atstovas. Kokie daugiau gali būti sprendimai? (...) Ne tik dėl apšvietimo, ten klausimų buvo kelios dešimtys, kai buvo balsuota skirtingai nei balsuoja dauguma“, – sakė R. Klipčius.

Pats K.Trapikas mero veiksmus vertino kaip persekiojimą už kitokią nuomonę.

Ar atleisti vicemerą, taryba turėtų svarstyti artimiausiame posėdyje šį trečiadienį.

Valdančiąją koaliciją Švenčionyse sudaro penki Lietuvos laisvės sąjungos nariai ir drauge su dar trys prie jų neseniai prisijungę kitų partijų nariai, penki Lenkų rinkimų akcijos atstovai ir du Liberalų sąjūdžio atstovai, tarp jų – ir iš pareigų atstatydinamas vicemeras. R. Klipčius neatmeta galimybės, kad po tarybos posėdžio, kuriame bus sprendžiamas vicemero klausimas, koalicijos sudėtis gali keistis. Iš viso Švenčionių taryboje dirba 25 tarybos nariai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių