Quantcast

Suvažiavime – ir Klaipėdos atstovai

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį dalyvavo Vilniuje vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavime, kurio metu išrinktas organizacijos prezidentas, jo pavaduotojai.


 

Uostamiesčio meras Vytautas Grubliauskas trečiadienį dalyvavo Vilniuje vykusiame Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavime, kurio metu išrinktas organizacijos prezidentas, jo pavaduotojai.

Naujos vadovybės rinkimai Lietuvos savivaldybių asociacijoje vyksta kas ketverius metus, pasibaigus savivaldos rinkimams. Į suvažiavimą kartu su meru vyko tarybos nariai Tatjana Fedotova, Algirdas Grublys, Tomas Meškinis. Iš viso renginyje dalyvavo 124 asociacijos nariai.

Naujai išrinktus miesto merus, tarybos narius pasveikino premjeras Algirdas Butkevičius, kai kurie ministrai. Pristačius asociacijos veiklos ataskaitą, buvo renkamas naujas prezidentas.

Į šį postą pretendavo tik vienas kandidatas – Druskininkų meras Ričardas Malinauskas. Jis šias pareigas ėjo ir praėjusią kadenciją. Vienam nariui susilaikius, R.Malinauskas buvo perrinktas Lietuvos savivaldybių asociacijos prezidentu. Patvirtinti ir keturi jo pavaduotojai.

Lietuvos savivaldybių asociacija vienija 60 savivaldybių. Didieji miestai sudaro tik 10-12 proc.

„Asociacija, nors formaliai turėtų aprėpti visų savivaldybių lūkesčius ir rūpesčius, formuoti bendrą poziciją, tačiau didžiųjų miestų problemos, kurios yra specifinės, ne visada nuskamba jos lygmenyje“, – tvirtino V.Grubliauskas.

Tai, anot mero, buvo viena iš priežasčių, kodėl didieji šalies miestai: Vilnius, Kaunas, Klaipėda, Šiauliai, Panevėžys, Marijampolė, Alytus, praėjusiais metais susibūrė į Didžiųjų miestų sąjungą. Tačiau jie išliko ir Lietuvos savivaldybių asociacijos nariais.

„Sąjunga nagrinėjo didžiųjų miestų problemas. Tačiau kol kas nėra aišku, ar jos veikla bus tęsiama. Apie tai reikėtų kalbėti su naujai išrinktais didžiųjų miestų merais. Dauguma jų yra nauji. Pasitarsime ir žiūrėsime, ką daryti“, – tvirtino meras.

Tačiau V.Grubliauskas atkreipė dėmesį, kad į Didžiųjų miestų sąjungos išsiųstas rezoliucijas Vyriausybei, Seimui, kitoms institucijoms niekas nereagavo.

„Tada kyla klausimas, ar verta steigti sąjungą. Juk tai ir laiko, ir lėšų sąnaudos, o viskas nueina į nebūtį“, – komentavo uostamiesčio vadovas.

Pasak V.Grubliausko, Lietuvos savivaldybių asociacijos suvažiavime taip pat buvo akcentuota, kad svarbu ne tik suformuoti poziciją, bet ir kad ji būtų išgirsta. Dabar neretai į ją atsižvelgiama, kai tai patogu Seimui ir Vyriausybei. Dėl to siūlyta aktyviau bendradarbiauti su vienoje ar kitoje savivaldybėje išrinktais Seimo nariais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių