Quantcast

STT apskundė R. Žemaitaitį Seimo etikos sargams

Specialiųjų tyrimų tarnyba (STT) kreipėsi į Seimo Etikos ir procedūrų komisiją, prašydama įvertinti „tvarkiečio“ parlamentaro Remigijaus Žemaitaičio pasisakymus apie esą STT įrašytą Žemės ūkio ministerijos vadovų ir buvusio Nacionalinės žemės tarnybos direktoriaus pokalbį.

Tarnyba prašo etikos sargų įvertinti, ar Seimo nario pareiškimai neprieštarauja etikos reikalavimams.

STT atkreipia dėmesį, kad R. Žemaitaičio viešai išsakyti teiginiai, jog penktadienį paskelbtą įrašą paviešino STT pareigūnai, „nes jų vadovybė nereagavo, neatitinka tikrovės“.

„Minėtas garso įrašas nėra užfiksuotas STT pareigūnų, taip pat jis nėra paviešintas STT ar STT pareigūnų iniciatyva ar pastangomis“, – rašoma STT pranešime.

Pasak tarnybos, parlamentaro pasisakymai „nepagrįstai menkina STT dalykinę reputaciją ir visuomenės pasitikėjimą šia institucija, o tai gali turėti neigiamos įtakos STT tikslų ir uždavinių įgyvendinimui“.

Naujienų portalas tv3.lt penktadienį paviešino žemės ūkio ministro Broniaus Markausko, viceministro Artūro Bogdanovo pokalbio įrašą su tuometiniu Nacionalinės žemės tarnybos vadovu Danieliumi Kupriu, kuriame pastarasis įkalbinėjamas savo valia trauktis iš pareigų.

R. Žemaitaitis Žinių radijui penktadienį teigė, kad „įrašas buvo ne vieną kartą ant įstaigos vadovų stalo“, o įstaigos vadovai „dengdami, ar nenorėdami eiti į konfliktą su Vyriausybe, įrašą uždengė“.

Jis taip pat kėlė abejonių, ar ministras po paviešinto spaudimo gali eiti pareigas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

manau

manau portretas
Man sitas politikierius is isvaizdos atrodo labai gudrus suktas veikejas, Kai viena karta pats paaiskino nera jokios kaltes kad budamas seime. puikiai apsirupino savo ir artimuju gyvenima.As manau kad gal STT viena karta apkarpys sitam ereliui sparnus.

ar

ar portretas
neaisku kad tai viskas del ivaizdzio politinio /bagazo/ kaupimui........

Bronius

Bronius portretas
Laukiau kada Žemaitaičiui bus sukurpta kokia byla. Nes drąsiai ir ne „taip kaip reikia“ kalba. Neapsirikau. Manau čia tik „cvetočki“
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių