Quantcast

Statybos pajūryje – tik atsiklausus Vyriausybės?

  • Teksto dydis:

Aplinkos ministerija siūlo nustatyti, kad dėl visų naujų statybų pajūrio juostoje reikėtų gauti Vyriausybės pritarimą.

Pataisose, kurias trečiadienį svarstys Ministrų kabinetas, siekiama visuotinai įteisinti draudimą pajūrio zonose važiuoti motorinėmis transporto priemonėmis, išskyrus ekstremalių situacijų, nelaimės likvidavimo atvejus bei gelbėjimo darbus.

„Leidimus statybai, kaip ir iki šiol, išduos Valstybinė teritorijų planavimo ir statybos inspekcija (VTSI), tik prieš tai gavusi principinį Vyriausybės pritarimą. Nesvarbu, kad statybos yra numatytos dokumentuose ar kitos statybų inicijavimo priežastys gali būti - visa nauja statyba turės pereiti per filtrą“, - BNS sakė Aplinkos ministerijos Kraštovaizdžio skyriaus vedėjas Gintautas Gruodis.

Jis atkreipė dėmesį, jog Vyriausybės pritarimo reikės tik naujiems statiniams. Projekte nurodoma, kad nuo šiol VTSI išduotų leidimus ir naujiems nesudėtingiems statiniams, kuriems iki šiol pakakdavo savivaldybės tarnautojų pritarimo.

Motorinio transporto važinėjimą pajūrio juostoje, pasak G.Gruodžio, iki šiol ribodavo savivaldybės, tačiau ši praktika nebuvo visuotina, buvo gaunama nemažai gyventojų nusiskundimų, todėl nuspręsta nuostatą įtraukti į įstatymą.

Be kitų institucijų, įstatymų pataisos derintos su Klaipėdos, Palangos ir Neringos savivaldybėmis - pastabų gauta tik iš pastarosios. VTSI taip pat nurodo, jog padaugėjus jai privalomų išduoti leidimų kiekiui, dabartinėmis pajėgomis būtų fiziškai nepajėgi to padaryti.

Įstatymu nustatyta pajūrio juosta yra saugoma teritorija ir apima visą Lietuvos pajūrio teritoriją. Ji siekia 100 - 350 metrų nuo kranto linijos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių