Quantcast

Socialiniame tinkle „Twitter“ – šešios D. Grybauskaitės

Socialiniuose tinkluose neretai galima pastebėti netikrų šalies vadovų paskyrų. Lietuvos prezidentės Dalios Grybauskaitės socialiniame tinkle „Twitter“ jų yra net šešios.

Prezidentės patarėjo Liudo Zakarevičiaus teigimu, tokias paskyras siekiama panaikinti, tačiau socialiniuose tinkluose atsiradus galimybei patvirtinti paskyros autentiškumą, žmonės gali nesunkiai atskirti, kuri yra tikra.

LRT.lt anksčiau rašė apie netikrą premjero Sauliaus Skvernelio „Twitter“ paskyrą, kurioje buvo paskleista žinia, esą diplomatinių šaltinių Maskvoje teigimu, mirė buvęs Sovietų Sąjungos prezidentas Michailas Gorbačiovas. Netikras premjero profilis greitai buvo pašalintas, tačiau LRT.lt nusprendė patikrinti, kiek kiti Lietuvos vadovai „turi“ „Twitter“ paskyrų ir ką jose skelbia.

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis teturi vieną ir, nors ji nepatvirtinta specialiu ženkleliu, panašu, kad tai tikra jo komandos ar jo paties administruojama socialinio tinklo paskyra.

Premjero S. Skvernelio paskyros socialiniame tinkle „Twitter“ nebėra jokios, tačiau aktyviai premjeras komunikuoja socialiniame tinkle „Facebook“.

Tuo metu prezidentė D. Grybauskaitė „turi“ netgi šešias „Twitter“ paskyras. Viena iš jų (@Grybauskaite_LT) yra pažymėta specialiu ženkleliu, kuris reiškia, kad tai – patikrinta, tikra paskyra. Šioje paskyroje – nuo aktualijų neatsiliekantys įrašai, fotografijos iš renginių ir susitikimų, kuriuose dalyvauja šalies prezidentė.

Kitose penkiose ir akivaizdžiai netikrose paskyrose – nuo bandymų pateikti įrašus aktualiomis temomis iki pasidalijimų paauglių portalų nuorodomis, „mėgstamo“ atlikėjo vaido klipu, sporto puslapių paspaudimų „patinka“.

Prezidentės patarėjo L. Zakarevičiaus teigimu, apie netikras socialinių tinklų paskyras, sukurtas D. Grybauskaitės vardu, stengiamasi pranešti socialinių tinklų administratoriams, siekiama jas panaikinti. Tačiau atsiradus galimybei oficialias paskyras pažymėti specialiu ženklu, socialinių tinklų vartotojai gali nesunkiai atkirti, kuri paskyra yra tikra.

„Matydami paskyros autentiškumą su tai patvirtinančia oficialia žyma, žmonės gali neabejoti, kad tai yra tikroji prezidentės paskyra“, – sako L. Zakarevičius.

O štai, pavyzdžiui, JAV prezidentas Donaldas Trumpas „turi“ apie 30 „Twitter“ paskyrų. Kaip tikros iš jų pažymėtos dvi, jos yra aktyvios. Kitos, pasivadinusios, pavyzdžiui, @realDonaldTranp, @realDnaldTrummp, nėra aktyvios, nors dalies jų paskutiniai įrašai – šių metų vasario.

Netikrose D. Trumpo paskyrose dažniausiai cituojamos jo frazės, komentuojami politiniai įvykiai, nemažai ir JAV prezidentą pašiepiančio turinio.



NAUJAUSI KOMENTARAI

To - anonimas

To - anonimas portretas
puikiai pasakyta :)

Anonimas

Anonimas portretas
kad šešios,tai visi žino,bet kad visos kgb melagės,tai ne visi
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių