Quantcast

Socialdemokratai toliau kritikuoja aplinkos ministrą

Parlamentinėje opozicijoje esantys socialdemokratai toliau siūlo  premjerui įvertinti aplinkos ministro Kęstučio Navicko veiklą ir pasakytų, ar jis tinkamai atlieka pareigas.

Socialdemokratai šįkart K. Navickui priekaištauja dėl nevaldomos situacijos aplinkosaugos srityje.

„Jau atrodo, turėtų būti premjero ir valdančiųjų galvos skausmas, kad ministras aiškiai nesusitvarko su savo pareigomis. Mes jau kalbėjome apie miškų sektorių, prasidės Seimo rudens sesija, galėsime dar kartą sugrįžti, kas ten darosi, dabar kalbame apie aplinkosaugos sistemą“, – antradienį BNS teigė socialdemokratų frakcijos seniūnas Juozas Olekas.

Tam skirtoje spaudos konferencijoje J. Olekas priekaištavo, kad Aplinkos ministerija netinkamai reformavo regioninius Aplinkos pasaugos departamentus. Parlamentaras sako, kad po pertvarkos sumažėjo aplinkosaugos inspektorių, nėra kam paimti mėginių iš užterštų gamtos telkinių. 

„Yra savivaldybių, kur nerastume net po vieną inspektorių. Departamentas jau dveji metai neturi vadovo. Kas gali paneigti, kad konkursai vyksta dėl akių. Laukiama, kol atsiras savas?“ – sakė J.Olekas.

Yra savivaldybių, kur nerastume net po vieną inspektorių. Departamentas jau dveji metai neturi vadovo. Kas gali paneigti, kad konkursai vyksta dėl akių. Laukiama, kol atsiras savas.

„Ministras ieško idealaus vadovo, bet man atrodo, kad mes greičiau surasime kitą ministrą“, – vėliau BNS sakė Seimo narys.

Socialdemokratų partijos atsakingasis sekretorius aplinkosaugininkas Linas Jonauskas tvirtino, kad dabar brakonieriams ir gamtos teršėjams yra pats palankiausias klestėjimo metas: „Pareigūnai dabar ne dirba, o būdrauja“.  

Pasak jo, neetatinių aplinkosaugininkų sumažėjo iki 350, o nuo 2017 metų jie nebegali savarankiškai surašyti protokolų pažeidėjams.

J. Olekas tikisi nepasitikėjimo ministru klausimą iškelti per šią savaitę vyksiantį Seimo pirmininko Viktoro Pranckiečio pasitarimą su parlamentinių komitetų pirmininkais ir frakcijų vadovais dėl Seimo rudens sesijos darbų.  

„Aš paklausiu ir Seimo Aplinkos apsaugos komiteto pirmininko, ar  jis mano, kad viskas tvarkoje, ar jam nerūpi“, – BNS kalbėjo J.Olekas.

Pasak jo, tiesiogiai su premjeru Sauliumi Skverneliu apie K. Navicko veiklą dar nėra kalbėjęs.    

Nepasitenkinimą K. Navicku viešojoje erdvėje šią vasarą yra pareiškę du ministrą į Vyriausybę delegavusios Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos nariai – Seimo Aplinkos apsaugos komitete dirbantys Virginija Vingrienė ir Kęstutis Mažeika.

Pasak V. Vingrienės, K. Navickas seniai piktina „žalios spalvos ideologijos (ypač idealizmo) atstovus“. Ji kritikavo sprendimą padidinti miškų kirtimo normas, urėdijų reformos vykdymą, piktinosi, kad net Seimo nariai nesulaukia atsakymų iš Aplinkos ministerijos į savo klausimus. V. Vingrienė teigė, kad jei K. Navickui būtų skelbiama dar viena interpeliacija, ji ją palaikytų.

Komiteto vadovas K. Mažeika ministrui priekaištų turi dėl to, kad K. Navickas ar jo vadovaujama ministerija sprendimus priima neatsižvelgę į „valstiečių“ frakcijos nuomonę. K. Mažeika sakė, kad kol kas nepalaikytų interpeliacijos K. Navickui.

LSDP frakcija gegužę inicijavo interpeliaciją K. Navickui dėl galimo buvusios darbovietės protegavimo, nesugebėjimo spręsti atliekų ir pakuočių tvarkymo, netinkamo pasirengimo miškų reformai. Seimas birželį pritarė K. Navicko atsakymams, todėl jis išsaugojo postą.

Pagal Seimo statutą, Seimo nariai negali vienos sesijos metu pakartotinai teikti interpeliacijos tam pačiam Vyriausybės nariui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių