Quantcast

Socialdemokratai išlieka populiariausia partija

  • Teksto dydis:

Valdančiosios Socialdemokratų partijos populiarumas nuo lapkričio sumažėjo, tačiau ji toliau turi daugiausiai rėmėjų - jeigu rinkimai į Seimą vyktų kitą sekmadienį, už šią partiją balsuotų 21,8 proc. apklaustųjų.

Prieš mėnesį palaikančių socialdemokratų partiją buvo 24,5 proc., rodo naujausios apklausos duomenys.

Kitos politinės partijos nuo socialdemokratų atsilieka nemažu skirtumu. Į antrąją vietą pakilo opozicinė Tėvynės sąjunga - Lietuvos krikščionys demokratai, per apklausą jie surinko 10,2 proc., tuo tarpu prieš mėnesį jos rėmėjų dalis buvo 8,3 procento.

Į trečiąjį poziciją smuko partija „Tvarka it teisingumas“ - už ją balsuotų 7,9 proc. apklaustųjų (lapkritį - 9,8 proc.).

7,8 proc. apklaustųjų balsų gavo Darbo partija (leiboristai), 7,2 proc. - liberalų sąjūdis, 5,1 proc. - Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjunga. Lapkritį šias partijas atitinkamai palaikė 8,2 proc., 6,2 proc. ir 5,1 proc. apklaustųjų.

Visuomenės nuomonės ir rinkos tyrimų centro „Vilmorus“ reprezentatyvi gyventojų apklausa atlikta gruodžio 5-14 dienomis.



NAUJAUSI KOMENTARAI

JO

JO portretas
O ta varna - pelėda taip pat buvo komunistė ?

mizantropas

mizantropas portretas
todėl ir reikia labai gerai pamąstyti prieš atiduodant savo balsą už raudonuosius, nes jie tokie buvo, tokie liko, tokie ir bus. šiokią tokią gerovę ima statyti ant jau paruošto konservatorių fundamento, bet niekaip negali to pripažinti. Jei tokie socdemiški, liaudiški, tai kodėl pirmiausiai sau pakėlė atlygius? Ar jaučiate, kad šiluma atpigo, o juk ši vyriausybė plėšėsi ir žadėjo, kad už permoką gazpromui gyventojai mažiau mokės. Ar taip yra? O kas padavė gazpromą į arbitražą? juk konservatoriai žengė tokį žingsnį. Reikėtų surašyti konservatorių ir socdemų gerų darbų sąrašus bei parodytą iniciatyvą ir pagrindines energetikos statybas. Pirmiausiai tame sąraše puikuotųsi socdemai kirkilas ir blinkevičiūtė, kurie galutinai iššvaistė Lietuvos biudžetą, o vėliau piktdžiugiškai stebėjo, kaip Kubilius kapanojasi iš krizės. Reikia turėti garbės kodeksą savyje, bet tai yra įgimta ir tikrai nebūdinga socdemams.

Mumu

Mumu portretas
Nieko prieš socialdemokratus, bet kai rengia 25 metų atsiskyrimo nuo SSKP paminėjimą, sunku protu suvokti. Kuo čia dėti komunistai socialdemokratų partijoje ? Kažkoks absurdas. Gal kažką kankina nostalgija raudoniems bilietams ? Kito tokio darinio net Vokietijoje nepamatysi. Vokiečiai atsiribojo nuo nacių kaip ir nuo komunistų. Tik mūsų brudauskai vis nerimsta.
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių