Quantcast

Širvintų merei žalą dėl neteisėto atleidimo teks atlyginti iš savo kišenės?

Vilniaus apygardos prokuratūra siekia, kad Širvintų rajono merė Živilė Pinskuvienė atlygintų šio rajono pirminės sveikatos priežiūros centro patirtą žalą dėl neteisėto centro direktorės atleidimo.

Kaip BNS sakė Vilniaus apygardos administracinio teismo atstovė spaudai Sigita Jacinevičienė – Baltaduonė, prokurorai prašo atlyginti 22 tūkst. eurų žalą. Ją centras patyrė vykdydamas teismų sprendimą sumokėti atleistai direktorei Nijolei Dimšienei atlyginimą už priverstines pravaikštas, teismo išlaidas.

„Prokuratūra prašo teismo priteisti pinigus iš Ž. Pinskuvienės, kadangi įstaigos vadovas buvo atleistas jos sprendimu“, – BNS sakė teismo atstovė.

Bylą teismas turėtų atversti antradienį. Į prokurorus prašydama ginti viešąjį interesą kreipėsi Vilniaus teritorinė ligonių kasa.

N. Dimšienė iš pareigų atleista 2016-ųjų vasarį – ji buvo prisiteisusi 37,7 tūkst. eurų už priverstines pravaikštas iki 2018-ųjų metų liepos 1-osios, kai turėjo baigtis jos darbo sutartis, taip pat ir teismo išlaidas, tačiau Aukščiausiasis Teismas šią sumą sumažino iki 22 tūkst. eurų.

Vilniaus apygardos prokuratūra pažymi, kad Ž. Pinskuvienė žalą turėtų atlyginti, nes įstaigos reikmėms skirti asignavimai buvo nukreipti neteisėtai atleistos N. Dimšienės išmokai.

BNS pirmadienį susisiekus su Ž. Pinskuvienę, ji situaciją žadėjo pakomentuoti vėliau.

Pirmosios instancijos teismai pernai neteisėtais pripažino dar apie 20 sprendimų atleisti darbuotojus iš Širvintų rajono savivaldybės administracijos, Širvintų socialinių paslaugų centro, dalį skundų aukštesnės instancijos teismai atmetė.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Renata

Renata portretas
Na o kaip gi kitaip? Juk kai mes, paprasti mirtingieji padarome darbe klaidą, patys už ją ir susimokame. Kodėl čia turi būti kitaip? Gal nors kiek pradės galvoti, svarstyti, bus atsakingesni.

Anonimas

Anonimas portretas
kad taip visi valdziuoj turetu atsakyt kur savo valdziuos padetim atsakytu.

ko

ko portretas
noret is tokiu /runkeliu kur gave truputi /laisves puciasi iki arogantisko burbulo kurio ateitis aiski......
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių