Quantcast

A. Širinskienės tyrimo komisija norėtų dirbti iki gruodžio vidurio

Galimą neteisėtą įtaką ir poveikį Lietuvos politikams tirianti Agnės Širinskienės vadovaujama Seimo laikinoji komisija prašys Seimo pratęsti jos darbą iki šių metų gruodžio 15 d.

A. Širinskienė įregistravo nutarimo projektą, kuriame numatyta parlamentinį tyrimą atlikti ir pateikti išvadą Seimui iki 2019 m. gruodžio 15 d.

Seimas buvo įpareigojęs šią komisiją tyrimą baigti iki šių metų gegužės 1 d.

Komisija laiku nespės užbaigti darbo, nes dalis kviestų į komisiją asmenų neatvyko, vilkino prašytų dokumentų pateikimą. Tarp asmenų, kurių komisija nesulaukė, yra ir Karalienės Mortos mokyklos direktorė Austėja Landsbergienė.

Seimas kovo 12 d. pradėjo svarstyti Administracinių nusižengimų kodekso pataisas, numatančias atsakomybę už Seimo laikinosios tyrimo komisijos teisėtų reikalavimų nevykdymą. Kodekso pataisomis siekiama išspręsti problemą dėl liudyti į tyrimo komisijas neatvykstančių asmenų.

Už Seimo laikinosios tyrimo komisijos teisėtų reikalavimų nevykdymą siūloma bausti asmenis nuo 150 iki 600 eurų ir juridinių asmenų vadovus ar kitus atsakingus asmenis - nuo 300 iki 900 eurų.

Tokių baudų, pagal projektą, galima susilaukti už nepateikimą Seimo laikinosios tyrimo komisijos reikalavimu dokumentų, duomenų, informacijos, žinių ar kitos medžiagos arba klaidingų ar tikrovės neatitinkančių informacijos ar duomenų pateikimą, atsisakymą pateikti paaiškinimą, vengimą atvykti į komisijos posėdį ar kito teisėto komisijos reikalavimo nevykdymą.

Pagal siūlomą projektą, už tokį administracinį nusižengimą, padarytą pakartotinai, bauda asmenims siektų nuo 550 iki 900 eurų ir juridinių asmenų vadovams ar kitiems atsakingiems asmenims - nuo 850 iki 5000 eurų.

Tyrimo komisijoje dirba 12 įvairioms frakcijoms atstovaujančių Seimo narių, turinčių teisę dirbti ar susipažinti su įslaptinta informacija, žymima slaptumo žyma „Slaptai“.

Seimo sprendimu, komisijai pasiūlyta ištirti suinteresuotų asmenų ar jų grupių galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį šalies politiniams procesams, rinkimų eigai, parlamentinių koalicijų formavimui, parlamentinių frakcijų, atskirų politikų darbui, partijų ir visuomeninių judėjimų veiklai ir finansavimui.

Komisija turės ištirti suinteresuotų asmenų galimai darytą neteisėtą įtaką ir poveikį teisėkūros procesui, valstybės institucijų vadovų, valstybės tarnautojų rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai, valstybės valdomų įmonių, viešųjų įstaigų vadovų, valdymo ar priežiūros organų narių rinkimui ar skyrimui ir jų veiklai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

pagarba

pagarba portretas
Saunuoliai sios daugumos seimunai uz ryzta issiaiskinti kaip buvo apvaginejama ir grobstoma is musu valstybesDidziule pagarba Sirinskienei uz jos ryzta,

Geriau

Geriau portretas
dirbti iki kadensijos pabaigos.Ir dar neviską spėsit:D)

Anonimas

Anonimas portretas
gal nebereikia.....?
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių