Quantcast

A. Širinskienė siūlo Civilinio kodekso pataisas dėl vaiko paėmimo

Seimo Teisės ir teisėtvarkos komiteto pirmininkės Agnės Širinskienės nuomone, išskirtiniais atvejais Civiliniame kodekse nustatytas trijų darbo dienų terminas, per kurį Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ar jos įgaliotas teritorinis skyrius, paėmęs vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą, privalo kreiptis į teismą dėl leidimo paimti vaiką, gali būti per trumpas.

Todėl ji įregistravo Civilinio kodekso pataisą, kurioje numatyta galimybė pratęsti nustatytą 3 darbo dienų terminą, t.y., kad išimtiniais atvejais dėl objektyvių aplinkybių šis terminas galėtų būti penkios darbo dienos.

Beje, pagal Seimo komitetuose patobulintas įstatymų pataisas, Valstybės vaiko teisių apsaugos ir įvaikinimo tarnyba ar jos įgaliotas teritorinis skyrius, prieš kreipdamasis į teismą dėl leidimo paimti vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą, privalėtų pateikti Valstybės garantuojamos teisinės pagalbos tarnybai pranešimą dėl antrinės pagalbos teikimo.

„Atsižvelgiant į tai, dar projektų klausymų metu konstatuota, kad išskirtiniais atvejais Civiliniame kodekse nustatytas trijų darbo dienų terminas gali būti per trumpas. Todėl tikslinga siūlyti įtvirtinti galimybę pratęsti nustatytą 3 darbo dienų terminą, t.y., kad išimtiniais atvejais dėl objektyvių aplinkybių šis terminas galėtų būti penkios darbo dienos“, - sako A. Širinskienė.

Siūloma, kad Civilinio kodekso pataisa įsigaliotų 2019 m. gegužės 1 d.

Šiuo metu Civiliniame kodekse nustatytas trijų darbo dienų terminas kreiptis į teismą dėl leidimo paimti vaiką iš jo atstovų pagal įstatymą.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Anonimas

Anonimas portretas
ar ta K...A turi vaiku ? turbut JIE is INKUBATORIAUS !!!!!

visai

visai portretas
neisprotekit ir nedarykit skubotu sprendimu cia ne norvegija ir sionizmas nevaldys musu seimu...
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių