Quantcast

A. Širinskienė etikos sargų prašo tirti ir M. Basčio žmonos sandorį

  • Teksto dydis:

Seimo apkaltos komisijos pirmininkė „valstietė“ Agnė Širinskienė kreipėsi į Vyriausiąją tarnybinės etikos bei Seimo Etikos ir procedūrų komisijas dėl Socialdemokratų frakcijos atstovo Mindaugo Basčio sutuoktinės sandorio.

Pasak A.Širinskienės kreipimosi, parlamentaras nedeklaravo žmonos sandorio su Valstybės saugumo departamento (VSD) medžiagoje minimo Vadimo Pochomovo šeima, teigiama Valstiečių ir žaliųjų sąjungos frakcijos išplatintame pranešime.

Kaip pažymima pranešime, Renata Bastienė šių metų kovo 15 dieną perleido bendrovės „Jungtinė grupė“ akcijas Rasai Pachomovienei. Tiek R.Pachomovienės, tiek jos vyro V.Pachomovo pavardės minimos Valstybės saugumo departamento ataskaitose, kurias nagrinėjo specialioji tyrimo komisija.

Parlamentaras M.Bastys BNS sakė šio sutuoktinės sandorio nedeklaravęs, nes jo suma neviršijo 3 tūkst. eurų. Pagal įstatymą, deklaracijas teikiantiems asmenims privalu deklaruoti sandorį, jei jo vertė didesnė negu 3 tūkst. eurų.

„Ta suma yra menkavertė, deklaracijoje yra nurodoma, kada viršija 3 tūkst. eurų. Akcijos yra perleistos, aš apie tai esu viešai kalbėjęs, ir šiuo atveju, jei viršija didesnę kaip 3 tūkst. eurų sumą, reikia deklaruoti“, – BNS sakė parlamentaras.

A.Širinskienė tvirtina, kad Seimo nariai privalo deklaruoti savo interesus, o ypač tokius, kurie sulaukia didelio rezonanso visuomenėje, ir toks „sandorio nedeklaravimas meta dar didesnį šešėlį Seimo nario M.Basčio veiklai  ir dar kartą parodo, kad joje trūksta skaidrumo ir noro laikytis priesaikoje duoto įsipareigojimo sąžiningai tarnauti Tėvynei“.

Apkaltos komisija praėjusią savaitę patvirtino išvadą, jog yra pagrindas pradėti M.Basčiui apkaltos procesą dėl jo ryšių su Rusijos naudai veikiančiais asmenimis. Šį išvada dar bus teikiama tvirtinti Seimui.

Apkalta M.Basčiui inicijuota dėl VSD nurodytų jo ryšių su atominės energetikos korporacijos „Rosatom“ atstovu vadinamu Jevgenijumi Kostinu, buvusiu KGB darbuotoju Piotru Vojeika, Rusijos valstybinio kanalo RTR žurnalistu Ernestu Mackevičiumi, buvusiu Kauno mafijos autoritetu įvardijamu Saturnu Dubininku ir neteisėta veikla įtariamu verslininku Vadimu Pachomovu.

M.Bastys kaltinimus neigia, apkaltos procesą vadina politiniu susidorojimu, apkaltos komisijos tyrimą – tendencingu. Priesaikos Seimo narys pabrėžia nesulaužęs.

Seimas yra patvirtinęs tyrimą dėl M.Basčio ryšių atlikusio Nacionalinio saugumo ir gynybos komiteto išvadas, kad parlamentaras veikė prieš Lietuvos interesus, o jo ryšiai su Valstybės saugumo departamento medžiagoje įvardintais asmenimis kelia grėsmę šalies saugumui.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Nuomonė

Nuomonė portretas
Jaučiu,kad pradedu į p.Širinskienę pagarbiau žiūrėti.Gal ir tarp Karbauskinių vienas kitas padorus randasi.

tuos

tuos portretas
demonus/ reikia visus teisti nes si komunistinio palikimo /mafija/ ir nustekeno sali patys prisigrobe turto ir priverte jaunima emigruoti tai isiteisine nusikalteliai pries zmones ir Dieva

gailestis

gailestis portretas
pati prisidirbo iki ausu pasimelde ir galvoja nuodemes atleistos o paskui kimba i kitus kad jos nuodemiu nieks neatsimintu taigi juokesi puodas kad katilas juodas o jis irgi toks pat juodas
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių