Quantcast

Signatarai prašo B. Obamos užtikrinti nuolatinį JAV buvimą Baltijos šalyse

  • Teksto dydis:

Apie pusantro šimto Lietuvos, Latvijos ir Estijos signatarų prašo JAV prezidento Baracko Obamos (Barako Obamos) užtikrinti nuolatinį karinį sąjungininkų buvimą Baltijos valstybių teritorijoje.

„Galimos agresijos akivaizdoje kreipiamės į Jus prašydami užtikrinti nuolatinį karinį sąjungininkų buvimą mūsų valstybių teritorijoje. Nuo to priklauso visos Europos saugumas ir laisvė“, - teigiama pirmadienį viešai išplatintame signatarų laiške.

Jame tvirtinama, kad šiuo metu okupuota dalis Ukrainos teritorijos, atakuojamos šalies ginkluotosios pajėgos, žudomi taikūs gyventojai.

„Visa tai tik todėl, kad Ukraina išreiškė savo teisę eiti tuo pačiu keliu, kuriuo žengė Baltijos valstybės, pasirinkdamos Baltijos kelią, o pasaulis stebi, kaip Rusija laužo tarptautines sutartis. Šis konfliktas liečia mus visus, nes Rusijos agresija Ukrainoje kelia grėsmę ne tik Ukrainai“, - tvirtina Lietuvos, Latvijos ir Estijos nepriklausomybę paskelbę politikai.

Anot jų, Rusijos agresijos tikslas – susigrąžinti sovietų valdytas teritorijas ir įtakas: „Rusija kelia grėsmę taikai ir gerovei visoje Europoje. Šiandien Ukraina kovoja ne tik už savo šalies vientisumą, bet ir už visos Europos laisvę ir sienų neliečiamumą. Šioje kovoje laisvasis pasaulis turi veikti ryžtingai.“

„Prezidente, tikime, kad šiuo kertiniu laikotarpiu Jūs ir toliau laikysitės pabrėžtinai vienareikšmiškos pozicijos ir ginsite laisvos Europos viziją, o mes išvengsime liūdnos perspektyvos – karo nusiaubtos Europos, - rašoma laiške. - Baltijos valstybės, prieš 25 metus išsivadavusios iš SSRS okupacijos, šiandien kovojant dėl Europos ateities vėl yra priešakinėse gretose. Atviras Kremliaus neoimperializmas skatina mus baimintis, kad tapsime potencialiu Rusijos ekspansijos objektu.“

Šią savaitę JAV prezidentas B.Obama lankysis Taline, kur susitiks su Baltijos valstybių prezidentais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam Tegu jie patyli

tam Tegu jie patyli portretas
geriau jau tu patylėk, o jei tau dar mažai, tai varyk į rusiją, ten tavęs putkinas laukia ir dar padidintą pensiją už lojimą gausi. Visi nusavinti pinigai bus grąžinti, dėl to abejoti nereikia, tačiau jie nebuvo atimti, kaip labai mėgsta deklaruoti Lietuvos priešai, o jų dėka Lietuva galėjo nugalėti krizę. Jei kas turi dokumentų, kad jie buvo nusavinti ir sau kas nors pasistatė rūmus, prašau išdėstyti pavardėmis ir faktais. Kadangi taip nebuvo, tai savo purvą tokie koloradininkai-putinistai pila ant visos Lietuvos. Tiesa, rugsėjo 9 d. bus rodomas dokumentinis filmas apie pasakiškus putkino turtus, o kiek už lojimą gauna jo padėjėjai čia, Lietuvoje?

mizantropas

mizantropas portretas
lauk, troliai, iš savo bunkerių, kuriuose lindėdami dirbate putkinui. Visiškai ne putkino mazgočių reikalas, kas įgaliojo signatarus, nes juos įgaliojo jų tautos, ne tokie šūdvabaliai, tūnantys bunkeriuose. Ir ką padarys, tie kolorado vabalai? ogi nieko, tik toliau be perstojo los, ir vis atsiklaus kokio prorusiško kolorado vabalo, ar gerai loja, o gal reikia dar garsiau?

jankis

jankis portretas
visa lietuva tikrai prašo,kad nato kiaulės važiuotų namo ir pasiimtų grabauskaitę kartu
VISI KOMENTARAI 15

Galerijos

Daugiau straipsnių