Quantcast

Šiauliuose tęsiasi konfliktas tarp valdančiųjų ir mero

  • Teksto dydis:

Šiauliuose tęsiasi konfliktas tarp naujai susiformavusios valdančiosios daugumos ir mero.

Ketvirtadienį Šiaulių miesto savivaldybės tarybai nepavyko priimti sprendimų dėl vicemerų pareigybių skaičiaus mažinimo ir kitų politinių klausimų. Motyvuodami tuo, kad meras Artūras Visockas nebendradarbiauja, prieš sprendžiant šiuos klausimus salę paliko pusė tarybos narių.

„Mūsų taryba dabar yra tikrai labai sunkioje fazėje, kai meras, neturėdamas daugumos, niekaip negali to pripažinti ir neina kalbėtis su visa taryba, kaip dirbsime toliau, – po posėdžio BNS sakė socialdemokratas Justinas Sartauskas. – Šiandien visi politiniai sprendimai, kurie buvo parengti, yra inicijuoti būtent tokios mero nuostatos, kad jis niekada nesutiks suformuoti daugumą su dabar susiformavusia dauguma“.

A.Visockas tarybai teikė svarstyti siūlymą mažinti vicemerų pareigybių skaičių – vietoj dviejų norima palikti vieną. Taip pats turėjo būti svarstomi klausimai dėl dviejų administracijos direktoriaus pavaduotojų – Martyno Šiurkaus bei Giedrės Mendozos Herreros – atleidimo iš pareigų. Dokumentuose nurodoma, kad jie pasitraukia savo noru.

Iš pradžių šiuos klausimus siūlyta svarstyti posėdžio pabaigoje, bet paprašę dešimties minučių pertraukos, po jos dalis tarybos narių į salę negrįžo.

J.Sartausko teigimu, meras šių klausimų su valdančiaisiais neaptarė, todėl jie yra pasiryžę sprendimus blokuoti, kol meras nesileis į bendradarbiavimą.

„Tarybos nariai tiesiog pabėgo iš tarybos posėdžio, siekdami savų, labai siaurų tikslų. Tie tikslai yra visiškai nenaudingi mūsų miestui“, – per posėdį teigė meras A.Visockas.

Gruodžio 19 dieną taryba iš pareigų atleido vicemerą Domą Griškevičių ir administracijos direktorių Eduardą Bivainį. Jie postų neteko, nes prarado naujos valdančiosios daugumos pasitikėjimą.

Pagal priimtą nutarimą, E.Bivainis pareigas dar turėtų eiti iki sausio 2 dienos. Tačiau meras Artūras Visockas siūlė pakeisti šį sprendimą, nurodant, kad administracijos direktorius privalo dirbti, kol bus paskirtas naujas asmuo į šias pareigas, bet ne ilgiau kaip iki 2017 metų kovo 31 dienos.

Šiauliai šiuo metu neturi ir nė vieno vicemero. Mat šias pareigas ėjęs Statys Tumėnas buvo išrinktas į Seimą, o D.Griškevičius – atleistas.

Pernai balandį Šiaulių miesto savivaldybės taryba buvo nustačiusi, kad miestui reikia dviejų mero pavaduotojų pareigybių. Dabar pasikeistus politinei situacijai mieste ir susiformavus naujai daugumai, norima palikti vieną pareigybę.

Lapkritį Šiaulių savivaldybės taryboje susidarė nauja dauguma. Ją suformavo iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31.


Šiame straipsnyje: ŠiauliaitarybavicemerasMeras

NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių