Quantcast

Šiaulių politikai panaikino antrojo vicemero pareigybę

  • Teksto dydis:

Šiaulių miesto savivaldybės taryba trečiadienį pritarė siūlymui panaikinti antrojo savivaldybės vicemero pareigybę.

„Potencialiai galima dirbti su vienu mero pavaduotoju, bet nebūtinai tai bus daroma. Ir pagrindinis motyvas yra – kad neįvyktų jokia spekuliacija ir nebūtų paleista jokia žinia į eterį ir nesusidarytų absoliučiai jokia teisinė galimybė pradėti priešlaikinių rinkimų procedūrą“, – apie šio siūlymo motyvus kalbėjo jį pateikęs Šiaulių meras Artūras Visockas.

Priėmę sprendimą naikinti pareigybę, Šiauliai atitolino miestui kilusią tiesioginio valdymo grėsmę, nes trečiadienį suėjo du mėnesiai, kai yra laisva antro vicemero pareigybė. Šias pareigas ėjęs Stasys Tumėnas buvo išrinktas į Seimą.

„Šiandien sueina du mėnesiai nuo S.Tumėno, kai jis išėjo į Seimą, vadinasi, vienas mero pavaduotojas turėtų būti paskirtas. Kadangi jūs turite dvi pareigybes mero pavaduotojo, suprantu, kad meras eina į kompromisą – bent laikinai naikina vieną pareigybę, kol bus rastas politinis sutarimas“, – posėdyje kalbėjo Vyriausybės atstovė Šiaulių apskrityje Asta Jasiūnienė.

Tiesioginio valdymo įstatymas numato, kad du mėnesius nepaskyrus vicemero ar administracijos vadovų toje savivaldybėje gali būti įvedamas tiesioginis valdymas. Sprendimą dėl tiesioginio valdymo, kuris gali trukti iki pusmečio, priima Seimas, jis taip pat nustato naujų rinkimų į savivaldybės tarybą datą.

Gruodžio 29 dieną A.Visockas jau mėgino tarybai pateikti klausimus dėl vieno vicemero pareigybės naikinimo, administracijos direktoriaus pavaduotojų atleidimo, tačiau tuomet dauguma tarybos narių po pertraukos negrįžo į salę ir teko posėdį nutraukti.

Šie klausimai buvo svarstyti trečiadienį tarybos posėdyje, tačiau nuspręsta posėdyje svarstyti tik du klausimus – dėl vicemero pareigybės naikinimo ir administracijos nuostatų pakeitimo. Abiem klausimams buvo pritarta.

Politinė krizė Šiauliuose tęsiasi nuo praėjusių metų rudens. Lapkritį pranešta, kad suformuota nauja valdančioji dauguma. Ją sudarė iki tol opozicijoje buvę socialdemokratai, „tvarkiečiai“, „darbiečiai“, judėjimo „Už Šiaulius“ atstovai ir iš buvusios daugumos pasitraukę liberalai. Iš viso – 17 tarybos narių iš 31. Jų reikalavimu iš pareigų atleisti vicemeras Domas Griškevičius ir administracijos direktorius Eduardas Bivainis.

Praėjusią savaitę per spaudos konferenciją Darbo partijos Šiaulių skyriaus vadovė ir savivaldybės tarybos narė Danguolė Martinkienė pranešė, kad su kolege Angele Kavaliauskiene prisideda prie mero A.Visocko formuojamos daugumos. Tokiu atveju meras užsitikrina minimalią balsų persvarą Šiaulių savivaldybės taryboje – 16 balsų iš 31.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių