Quantcast

Seimo valdyba neišleido E. Vareikio į Rusiją

  • Teksto dydis:

Seimo valdyba trečiadienį atšaukė pritarimą Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų frakcijos atstovo Egidijaus Vareikio komandiruotei į Rusiją.

Kaip BNS sakė Seimo vicepirmininkas socialdemokratas Algirdas Sysas, toks sprendimas priimtas konservatorių vadovybės prašymu.

„Atšaukti kelionę prašė kolegos konservatoriai valdyboje. Pasirodo, frakcija nėra pritarusi jo kelionei, ir valdybai Seimo narys pateikė ne visą informaciją“, - BNS sakė Seimo vicepirmininkas.

Seimo valdyba praėjusį trečiadienį nusprendė pritarti E.Vareikio komandiruotei rugsėjo 6-12 dienomis į Voronežą, kur jis dalyvauja žmogaus teisių gynimo organizacijos „Atviro dialogo fondas“ rengiamoje žmogaus teisių stebėjimo misijoje. Komandiruotės išlaidas, išskyrus draudimą, apmokėjo kviečiančioji pusė.

TS-LKD pirmininkas, frakcijos seniūnas A.Kubilius tuomet paskelbė, kad E.Vareikio kelionė į Rusiją nebuvo derinta su partijos vadovybe, ir Seimo narys neturėtų vykti į komandiruotes. Valdybos posėdyje, kuriame pritarta komandiruotei, A.Kubilius nedalyvavo, nes pats buvo išvykęs į komandiruotę.

E.Vareikis trečiadienį atėjo į pirmąjį Seimo rudens sesijos plenarinį posėdį ir BNS patvirtino į komandiruotę neišvykęs. Daugiau situacijos jis nekomentavo.

E.Vareikis buvo įsivėlęs į kelis skandalus dėl alkoholio, vienas jų buvo pernai rugpjūtį, kai prieš skrydį į Romą, kur turėjo dalyvauti konferencijoje, jis oro uoste buvo užkluptas, kaip įtariama, neblaivus. Vėliau parlamentaras vėlavo grįžti, todėl artimieji dėl jo buvo kreipęsi į policiją.

E.Vareikis 2013-iųjų rudens sesiją praleido gydydamasis nuo priklausomybės alkoholiui. Jis nuo 2013-iųjų rugpjūčio partijos vadovybės nurodymu nevyko į komandiruotes.



NAUJAUSI KOMENTARAI

tam PIRMAM

tam PIRMAM portretas
jei ne konservatoriai, tai ruskių tankai jau būtų Lietuvoje, tokiems, kaip tu paprašius. Beje, iš tavo mažo raštingumo sprendžiu, kad esi ruskis-suskis, dirbantis kremliui. Kas dėl Vareikio, tai žinoma gerai, kad neišleido, kirkilas manė padarysiąs iš to politiką, bet apsigavo. Vareikį ruskiai būtų suvynioję kaip šiltą vilną ir pasodinę už grotų, prieš tai imitavę rusijos užpuolimą ginklu, pvz., raketomis.

PIRMAM

PIRMAM portretas
Šiaip žmogus susitvarkė, ko linkėčiau daugumai lietuvių. O koncervatorių paranoja Rusijai visai nenustebino,ten ne partija o sekta...

o galėjo

o galėjo  portretas
Gaila , kad neišleido ten vodka žymiai pigesnė , būtų galėjęs gb. seimo narys pigiai prisiliuobti .
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių