Quantcast

Seimo pirmininkė: VTEK išvada turės įtakos sprendžiant dėl A. Normanto karjeros

  • Teksto dydis:

Vyriausiajai tarnybinės etikos komisijai (VTEK) konstatavus, kad Seimo kontrolierius Augustinas Normantas supainiojo viešuosius ir privačius interesus, parlamento pirmininkė Loreta Graužinienė teigia, kad tai bus įvertinta rudenį sprendžiant dėl jo naujos kadencijos.

„Be rudens sesijos klausimas tikrai nebus sprendžiamas, nes balsuoja Seimas (...). Nėra kito teisinio kelio, nes Seimas skiria ir Seimas atleidžia“, - pirmadienį BNS sakė L.Graužinienė.

Etikos sargai praėjusią savaitę paskelbė, kad A.Normantas pažeidė įstatymą, kai savo pagrindinio darbo metu taip pat dėstė Vilniaus universitete.

L.Graužinienės teigimu, ji pati A.Normanto elgesį vertins susipažinusi su VTEK medžiaga.

„Susipažinsiu su visa medžiaga, kuri yra, kiek žinau, jau pateikta, ir tada priimsime sprendimus - jį teikti dar vienai kadencijai ar ne“, - sakė Seimo pirmininkė.

A.Normantas pirmai Seimo kontrolieriaus kadencijai paskirtas 2005, antrajai - 2010 metais. 2013 metų balandį jis tapo šios įstaigos vadovu. Anot L.Graužinienės, dabartinė jo, kaip Seimo kontrolieriaus, kadencija jau yra pasibaigusi, o jo pakartotinio skyrimo klausimas buvo atidėtas dėl VTEK tyrimo.

„Iki rudens tas klausimas buvo atidėtas, nes vyko tyrimas, laukėme rezultatų, o dabar grįšime į rudens sesiją ir spręsime“, - sakė L.Graužinienė.

VTEK nurodo, kad atsižvelgiant į Vilniaus universiteto Teisės fakulteto paskaitų bei egzaminų grafikus ir A.Normanto darbo kontrolierių įstaigoje grafiką, iš viso Seimo kontrolierius abiejose vietose turėjo dirbti 72 valandas per savaitę - 40 valandų Seimo kontrolierių įstaigoje ir 32 valandas universitete. VTEK nariai suabejojo, ar A.Normantas, dirbdamas dviem etatais, gali atlikti savo pareigas.

Komisija nurodė kad A.Normantas nusistatė individualų darbo grafiką taip, kad šių metų kovo-balandžio mėnesiais gautų atlyginimą už faktiškai nedirbtą laiką ir taip „pasinaudojo savo, kaip Seimo kontrolierių įstaigos vadovo, pareigomis asmeninei naudai gauti“.

„A.Normantas pažeidė Viešųjų ir privačių interesų derinimo valstybinėje tarnyboje įstatymo (...) nuostatas“, - nurodoma VTEK išvadoje.

Seimo kontrolierius savo ruožtu teigia, kad dirba papildomai ir už tai gali pasiimti laisvą laiką, kurį išnaudoja dėstydamas.

„Seimo kontrolierius, įstaigos vadovas Augustinas Normantas planuoja skųsti komisijos sprendimą teismui (...). Seimo kontrolierių įstatymas reglamentuoja, jog įstaigos vadovas pavaduoja kitą Seimo kontrolierių jam nesant, taip pat dirba švenčių dienomis reprezentuodamas įstaigą bei dalyvaudamas kituose susirinkimuose ar komandiruotėse. Už tą laiką, praleistą pavaduojant kitą Seimo kontrolierių, dalyvavimą komandiruotėse ir kituose renginiuose švenčių metu jis turi teisę pasiimti laisvą dieną arba kaip kitaip tą laiką išnaudoti, arba pasiimti kompensaciją“, - BNS sakė Seimo kontrolierių įstaigos atstovas Vytautas Valentinavičius.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Algimantas

Algimantas portretas
Sukčius tas Normantas - negi pirmą kartą pagaunamas švaistantys mokesčių mokėtojų pinigus?
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių