Quantcast

Seimo pirmininkė – už tiesioginius seniūnų rinkimus

  • Teksto dydis:

Seimas galėtų susitelkti ir priimti Konstitucijos pataisas, numatančias tiesioginius seniūnų rinkimus, sako Seimo pirmininkė Loreta Graužinienė.

„Aš už ir tikrai palaikau - žmonės turi patys išsirinkti savo seniūnus, jie geriausiai pažįsta žmogų, kuris gali atstovauti ir kalbėti su jais, spręsti jų vietines problemas“, - trečiadienį Žinių radijui sakė Semo pirmininkė.

Anot jos, jau anksčiau bandyta šį klausimą spręsti Seime, tačiau įteisinti tokiems rinkimams reikia keisti Konstituciją - šiam veiksmui reikia itin didelio palaikymo Seime.

„Yra aiškiai pasakyta, kad kitokių galimybių nėra. Dėl to buvo kompromisas - įvesti seniūnaičiai, kurie ne visiškai pasiteisino. Todėl vis dėlto reikia sutelkti pajėgas, ir jei bus politinė valia, pakeisti Konstituciją ir leisti žmonėms seniūnus rinkti tiesiogiai“, - sakė ji.

Seimo narių grupės registruotame Konstitucijos pataisų projekte numatoma, kad seniūnai, kaip ir savivaldybių tarybų nariai, būtų renkami ketveriems metams, rinkimuose balsuoti galėtų Lietuvos piliečiai ir kiti nuolatiniai administracinio vieneto gyventojai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių