Quantcast

Seimo pirmininkė sako su premjeru nekonfliktuojanti

  • Teksto dydis:

Seimo pirmininkė „darbietė“ Loreta Graužinienė sako su premjeru socialdemokratų lyderiu Algirdu Butkevičiusmi nekonfliktuoja, o socialinio modelio Seimas priimti tikriausiai nespės – ir ne dėl politinių nesutarimų, o dėl pataisų gausos.

„Jei jis turi man kokių priekaištų, visada durys atidarytos, visada premjeras yra laukiamas ir mes galime išsiaiškinti. Jam nepatiko mano pasisakymas dėl socialinio modelio, bet iš tiesų šį klausimą, dėl priėmimo, sprendžia komitetas, ir Socialinių reikalų ir darbo komitetas yra socialdemokratų pirmininkės vadovaujamas. Aš tiesiog konstatavau faktą, matydama, kaip vyksta svarstymas, ir savo matymą, kad turbūt nepavyks priimti, nes labai daug pataisų, labai daug reikia dirbti prie jo“, – trečiadienį žurnalistams Seime sakė L.Graužinienė.

A.Butkevičius antradienį LRT televizijos laidai „Dėmesio centre“ pareiškė, kad pastaruoju metu jį stebina ir kai kurie Seimo pirmininkės L.Graužinienės pareiškimai.

„Įvairiausių kai kada prieštaravimų išgirstu ir iš Seimo pirmininkės, mane paskutiniu metu kai kurie jos pareiškimai nustebino. Šiandien skambinau jų partijos vadovui (Valentinui) Mazuroniui, kuris grįš iš užsienio, artimiausiu metu susitiksime, ar čia yra jų partijos pozicija (...) kad socialinis modelis nebus priimtas“, – sakė A.Butkevičius.

Seimo pirmininkė L.Graužinienė praėjusią savaitę spaudos konferencijoje sakė nematanti galimybės daug ginčų sukėlusį socialinį modelį priimti per pavasario sesiją, kuri prasidės kovą.

„Aš asmeniškai nematau galimybės jo priimti pavasario sesijoje, nes ir pataisų labai daug, ir dėl nesuderinamumo, ir nėra man asmeniškai aiški finansų ministro pozicija dėl fondų steigimo, ir pagrindinis klausimas – nėra užtikrintas finansavimas šiai reformai“, – sakė L.Graužinienė.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komitete svarstomą socialinį modelį sudaro darbo santykius liberalizuosiantis naujas Darbo kodeksas ir „Sodros“ pertvarką numatančių įstatymų pataisos. Šiuo metu komitetas jau ėmėsi nagrinėti įstatymų projektus dėl užimtumo sistemos pertvarkos, bedarbio išmokų ilgesnio mokėjimo, o taip pat dėl fondo, iš kurio būtų mokamos išmokos darbdavio iniciatyva atleistiems darbuotojams, steigimo.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių