Quantcast

Seimo pirmininkas: Vyriausybė sudaryta ne pagal lytis, o kompetenciją

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis pritaria premjerui Sauliui Skverneliui ir teigia, kad Vyriausybės ministrų kabinetas yra sudarytas ne pagal lytį, o kompetencijas.

„Pirmiausia ne lytis, o kompetencija. Antras dalykas, kuomet pas mus aukščiausias pareigūnas yra moteris, tai mes galime tuo džiaugtis ir didžiuotis“, - trečiadienį „Žinių radijui“ sakė Viktoras Pranckietis.

Dėl moterų situacijos Vyriausybėje premjeras sulaukė pastabų ir iš prezidentės Dalios Grybauskaitės. Pasak prezidentės, susidariusi padėtis yra valdančiosios daugumos ir premjero atsakomybė.

„Matome, kad moterų lyderystė 2018 metais kiek mažėjo. (...) Bendroji pasaulinė tendencija, deja, pas mus taip pat ryšiai pradeda atsispindėti, ir matome, kad liko viena laisva vieta mūsų Vyriausybėje. Net jeigu ji ir būtų užimta moters, visiškai aišku, kad Lietuva tarp Europos Sąjungos šalių jau atrodo prasčiausiai, praktiškai neturinti moterų savo Vyriausybėje“, - sakė D. Grybauskaitė.

Šiuo mete S. Skvernelio Vyriausybėje trylika iš keturiolikos ministrų postų užima vyrai. Kandidatas į laisvą aplinkos ministro postą kol kas nėra aiškus.



NAUJAUSI KOMENTARAI

zelemunčikas

zelemunčikas portretas
Mūsų Lietuvos vyriausybė labiausiai kompetetinga demogogijoje,o ypač Skvernelio patarėjas Malinauskas.Rusnėje Skvernelis darbo metu pravedė rinkiminę agitaciją kainuojančią mokesčių mokėtojams apie 5000 eurų,dar gavo atlyginimą už premjero darbą,o Malinauskas pažėrė srautą demagogijos,kad ,,vsio zakonno''.

Mociute

Mociute portretas
Tai moterys vyriausybeje reikalingos tam ,kad geriau atrodytume ES ? Kol kas tai jos nesublizgejo nei savo kompetencija ,nei nuo ju buvimo valdzioje pakilo Lietuvos prestizas ,kaip ismukom i skurda ,taip ir lig siol ir kapstomes...

Moterys

Moterys portretas
Moteri dievas sukure trumparege kad gymdytu vaikus ir rupintusi namu ukiu irreikalui esant gintu savo vaikus tam dievas moteriai dave 30 pro daugiau plesrumo kad moteris butu galima greiciau apvaisinti jom proto dave siek tiek maziau ka patvirtina ir posakis nera moteru neduodanciu yra tik blogai prasantys taigi jeigu kalbet apie valstybes vadoves moteris matosi kad jos trumpareges ir nemato kas atsitiks veliau uz metu ar uz dvieju ta rodo musu prezidentes nudirbti darbai kartais moterys ir vyrus iklampina kaip iklampino i beda ministro patareja prie matuko kapo
VISI KOMENTARAI 6

Galerijos

Daugiau straipsnių