Quantcast

Seimo pirmininkas: savivaldos rinkimų rezultatai pateisino lūkesčius

  • Teksto dydis:

Lietuvos valstiečių ir žaliųjų sąjungos (LVŽS) rezultatai savivaldos rinkimuose pateisino lūkesčius, teigia Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„LVŽS pasirodymas savivaldos tarybų rinkimuose pateisino mano lūkesčius – bendrai partija surinko daugiau balsų nei 2015 metais, tarybose gavo 74 mandatais daugiau, nei ankstesniuose rinkimuose“, – teigiama V. Pranckiečio BNS perduotame komentare.

Jis atkreipė dėmesį, kad „valstiečių“ atstovai dirbs tarybose, į kurias anksčiau nepatekdavo – Vilniaus, Marijampolės, Klaipėdos, Palangos.

„Kauno miesto taryboje LVŽS atstovo nebus, tačiau reiškiame paramą „Vieningo Kauno“ komitetui merui Visvaldui Matijošaičiui“, – teigė parlamento vadovas.

Pirminiais Vyriausiosios rinkimų komisijos duomenimis, LVŽS per visą Lietuvą gavo 216 mandatų arba 11,16 proc. balsų. Prieš ketverius metus jie surinko 7 proc. balsų.

Per pirmąjį merų rinkimų turą išrinkti du LVŽS atstovai – Vytas Jareckas Biržų rajone ir Antanas Bezaras Šiaulių rajone. Į antrąjį turą pateko 11 šios partijos kandidatų.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Jonas

Jonas portretas
Nesenai Pranskiečio užklausiau apie servitutą- valdžios vykdytojų teisę naudotis svetima nuosavybe. Pasirodo, Jis jokio supratimo apie tai neturi- nesuvokia, kad be servituto visi Seimo aktai neturi jokios juridinės galios nevalstybinėje žemėje. Nevalstybinių žemių savininkai turi teisę savo valdomas žemes, kaip anklavą, prijungti prie bet kurios tikros valstybės teritorijos bendru žemės savininko ir tos valstybės atstovo sutarimu. Taigi, bet kuris, turintis žemės sklypą, kaip nuosavybę, gali tą žemę prijungti prie Rusijos, Izraelio, ... ar prie Islamo valstybės. Kiek gi galima kęsti, kai kvailiai sėdi žmonėms ant sprando ir "protingus" vaidina? Gal jau laikas kviestis Putiną, kad iš Lietuvos teritorijos išvėdintų landsberginio aferizmo dvoką?

Bravo

Bravo portretas
Palangoje tik vienas valstietis, o Kretingoje keturi, taip pat Šilutėje keturi, Klaipėdoje net septyni..plius meras, Klaipėdos rajone penki taip pat plius meras, taigi Lietuvos pajūryje Valstiečiai- žalieji tampa stipriai auganti politinė jėga
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių