Quantcast

V. Pranckietis Airijoje: lietuviškos įstaigos svarbios kovoje su dezinformacija

  • Teksto dydis:

Lietuviškos įstaigos yra svarbios kovoje su dezinformacija, šeštadienį apsilankęs Airijos lietuvių bendruomenės lituanistinėje mokykloje „Keturi vėjai“ sakė Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis.

„Lituanistinių mokyklėlių užsienyje svarba plėtojant lietuvybę yra itin didelė, ypač jei kalbame apie jaunosios išeivių kartos lietuvių kalbos ir istorijos žinių palaikymą. Džiaugiuosi sutikęs tiek smalsių tautiečių, kurie laisvu metu susiburia bendrauti lietuviškai Lietuvai aktualiomis temomis. Tikiu, kad tokiu būdu lavėja ir jų tėveliai“, – V. Pranckietis cituojamas jo biuro paskelbtame pranešime.

Su darbo vizitu Airijoje viešintis Seimo pirmininkas šeštadienį lituanistinėje mokykloje susitiko su mokyklos mokytojais bei vedė pamoką vyresniųjų klasių moksleiviams.

„Stiprios švietimo bendruomenės, kuriose yra mokomasi Lietuvos istorijos, minimos atmintinos dienos ir valstybinės šventės, užtikrina, kad visi užsienyje gyvenantys lietuviai, o ypač jaunieji, būtų sąmoningi ir kritiški melagingų naujienų ir dezinformacijos, susijusios su Lietuva ir ES, srautui“, – teigia Seimo pirmininkas.

V. Pranckiečio vadovaujama delegacija su darbo vizitu Dubline lankysis sausio 19–21 dienomis. Parlamento atstovai dalyvauja Airijos parlamento šimtmečiui paminėti skirtuose oficialiuose renginiuose. 



NAUJAUSI KOMENTARAI

Patikslinimas

Patikslinimas portretas
V. Pranckietis Airijoje: lietuviškos įstaigos svarbios kovoje su dezinformacija kuria skleidžia Lietuvos propagandinė mašina.

Matome tų įstaigų darbą

Matome tų įstaigų darbą portretas
iš pavyzdžių kaip garbinami amerikiečiai, jų ginklai, politika ir kaip nušviečiami įvykiai Ukrainoje ar Europos parlamente(kas reik-nutylima, o kas kam naudinga - "išpučiama")

Svarbiausias tikslas

Svarbiausias tikslas portretas
Pasidės kelionės kur tik netingės-juk rinkimai artėja,reikia kolchoznikams Skverną kuo labiau afišuoti.Kažkodėl tyli,kad to didžiausias tikslas ir buvo ten vykti.
VISI KOMENTARAI 10

Galerijos

Daugiau straipsnių