Quantcast

Seimo nario rinkimai į M. Basčio vietą planuojami rugsėjį

Seimo nario rinkimai vietoj mandato atsisakiusio Mindaugo Basčio gali vykti rugsėjo 16 dieną.

„Preliminariai yra pasiūlymas, kad rinkimai būtų rugsėjo 16 dieną, bet mes pirmadienį posėdyje patvirtinsime galutinai“, – BNS sakė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) pirmininkės pavaduotoja-sekretorė Svetlana Misevičienė.

Zanavykų vienmandatė apygarda apima Šakius bei kelias Kauno bei Vilkaviškio rajonų apylinkes.

Seimo nario vieta laisva čia liko, kai čia išrinktas M. Bastys atsisakė parlamentaro mandato.

Sprendimą trauktis iš Seimo M. Bastys priėmė, kai per apkaltą parlamente neužteko balsų panaikinti jo mandato ir dėl to prie Seimo surengtas tūkstantinis mitingas, opozicija pasiūlė pirmalaikius rinkimus.

Konstitucinis Teismas M. Bastį pripažino sulaužius priesaiką ir šiurkščiai pažeidus Konstituciją, kai nuslėpė savo ryšius su buvusiu KGB darbuotoju.



NAUJAUSI KOMENTARAI

KONSTITUCIJA

KONSTITUCIJA portretas
Taigi, ir vėl skaitom: "Eiliniai Seimo rinkimai rengiami Seimo narių įgaliojimų pabaigos metais spalio mėnesio antrą sekmadienį" (K.57str.1d.), ir TIK tokie rinkimai yra legalūs. Tuo labiau kad: "Seimą sudaro Tautos atstovai – 141 Seimo narys, kurie renkami ketveriems metams remiantis visuotine, lygia, tiesiogine rinkimų teise ir slaptu balsavimu" (K.55str.1d.) - bet kokie 'parinkimai' PAŽEIDŽIA tą konstitucinę 4 metų metų normą, yra neteisingi tam parinktam asmeniui ir spjūvis Tautai į veidą VERČIANT juos elgtis ne pagal Konstituciją. Tuo labiau kad žinom: "Seimas laikomas išrinktu, kai yra išrinkta ne mažiau kaip 3/5 Seimo narių" (K.55str.2d.), taip kad - jokių 'parinkimų' ir nereikia; sulaužius šią normą automatiškai iškiltų naujų Seimo rinkimų klausimas (tuo pačiu būtų galima ir tą 141 nario normą sumažint - paprasčiausiai sumažėtų atrinktų). Bet pirma reikia pataisyt Rinkimų įstatymą, nes 'sąrašiniai' yra 'lygesni' už kitus, o tai Konstitucija DRAUDŽIA (ta pati K.55str.1d.). ...

Nedeinis

Nedeinis portretas
Tai bent šaunuolis Deinis, neatsisakantis savo principų. Jam nusispjauti į Konstitucijos sulaužymą ir bendravimą su Lietuvai kenkiančios šalies saugumiečiais . Klausimas- kiek atsiras panašių į Deinį rinkėjų, nekenčiančių Lietuvos ir nejaučiančių gėdos, kad išrinko tokį savo atstovą.

Ir vėl....

Ir vėl.... portretas
Balsuosime už Balsio kandidatūrą !!!
VISI KOMENTARAI 4

Galerijos

Daugiau straipsnių