Quantcast

Seime – „valstiečių“ idėja drausminti vietos politikus

  • Teksto dydis:

Seime siūloma drausminti aplaidžiai į savo darbą žiūrinčius savivaldos politikus – iš savivaldybių tarybų juos šalinti ne tik už pačių tarybų, bet ir už komitetų posėdžių nelankymą, rašo dienraštis „Lietuvos žinios“.

Aiškinama, kad tokia drausminimo priemonė neleis savivaldybių tarybų nariams piktnaudžiauti ir vers juos vykdyti prisiimtas pareigas. Tačiau pačių savivaldybių vadovai tokiu sumanymu abejoja ir tikina, kad atvejai, kai vietos politikai piktybiškai nedalyvauja savivaldybių komitetų posėdžiuose, yra itin reti.

Keisti Vietos savivaldos įstatymą ir numatyti jame sankcijas savivaldybių tarybų nariams, kurie be pateisinamos priežasties praleidžia komitetų posėdžius, pasiūlė parlamentarai „valstiečiai“ Gintautas Kindurys ir Vytautas Rastenis.

Anot G Kindurio, šiuo metu savivaldybių etikos sargai Vyriausiajai rinkimų komisijai (VRK) teikia siūlymą dėl savivaldybės tarybos nario įgaliojimų nutraukimo tik tada, jeigu jis be pateisinamos priežasties yra praleidęs tris tarybos posėdžius iš eilės. Jis su kolega siūlo, kad savivaldybių etikos komisijos teiktų VRK siūlymą del savivaldybės tarybos nario įgaliojimų nutraukimo ir tada, jeigu jis be pateisinamos priežasties praleidžia tris komiteto, kurio narys yra, posėdžius iš eilės.



NAUJAUSI KOMENTARAI

ALGIS

ALGIS portretas
Bet būna , kad ir seime tik 30 išrinktūjų priiminėja įstatymus
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių