Quantcast

Seime sudaryta darbo grupė dėl referendumo įteisinti dvigubą pilietybę

  • Teksto dydis:

Seimo valdyba nusprendė sudaryti darbo grupę, kuriai pavesta pasirengti referendumui dėl dvigubos pilietybės išplėtimo.

Ši grupė tarsis dėl galimos referendumo datos, referendumui teikiamų Konstitucijos pataisų formuluočių, referendumo organizavimo ypatumų, reikalingų įstatymų projektų parengimo ir kitų susijusių klausimų, kad būtų rastas bendras sprendimas dėl dvigubos pilietybės referendumo organizavimo, pranešė Seimo Ryšių su visuomene skyrius.

Darbo grupei vadovauja Seimo pirmininko pavaduotojas „valstietis“ Arvydas Nekrošius, jai priklauso visų parlamento frakcijų atstovai.

Spalio 20 dieną Konstitucinis Teismas dar kartą paskelbė, kad dvigubos pilietybės išplėtimas galimas tik referendumu pakeitus Konstituciją.

Konstitucijoje įtvirtinta, kad išskyrus įstatymo numatytus atskirus atvejus, niekas negali būti kartu Lietuvos ir kitos valstybės pilietis.

Konstitucinis Teismas anksčiau yra pažymėjęs, kad ši nuostata reiškia, kad dviguba pilietybė negali būti paplitęs reiškinys, todėl Konstitucijai prieštarautų dvigubos pilietybės įteisinimas įstatymu tiems žmonėms, kurie išvyko iš šalies po nepriklausomybės atkūrimo.

Konstitucijos straipsnis dėl pilietybės gali būti keičiamas tik referendumu.

Pasaulio lietuviai baiminasi, kad paskelbus referendumą dėl dvigubos pilietybės  įteisinimo, jis neįvyktų, nes sprendimui priimti reikia ne tik daugiau kaip pusės piliečių dalyvavimo, bet ir daugiau kaip pusės visų piliečių balsų „už“.

Preliminariai svarstoma referendumą dėl dvigubos pilietybės rengti drauge su prezidento rinkimais 2019 metais.



NAUJAUSI KOMENTARAI

na

na portretas
Ušackai nesvaik dviguba pilietybe, pirma paklausk gyvenančių užsienyje Anglijoj ar ji norėtų dvigubos pilietybės, nes iš jos bus atimtos priemokos už vaikus ir kitos lengvatos, ir už mus Lietuvos reikalus spręs kažkokie litvakai. Tai visiškas Lietuvos išnaikinimas.

juk

juk portretas
darosi jau aisku kieno tai inciatyva daroma ogi briuselio zydeliu kurie nori aplenkt musulmonus kas pirmas taps litvaku......

...

... portretas
Pirma daugpatystę įteisinkit - nereiks Pūkui seimo palikt!
VISI KOMENTARAI 5

Galerijos

Daugiau straipsnių