Quantcast

Daliai biudžetininkų per krizę sumažintas algas grąžins iki 2021 metų

  • Teksto dydis:

Per krizę sumažintos algos daliai biudžetininkų - valstybės tarnautojams, prokurorams, teisėjams ir kitiems pareigūnams - bus grąžintos iki 2020 metų pabaigos. Kaip bus elgiamasi su kitais biudžetininkais, Vyriausybė turi nuspręsti iki rudens.

Seimas antradienį priėmė (už - 68, susilaikė 3 Seimo nariai) tai numatantį Asmenų, kuriems už darbą apmokama iš valstybės ar savivaldybės biudžeto lėšų, dėl ekonomikos krizės neproporcingai sumažinto darbo užmokesčio (atlyginimo) dalies grąžinimo įstatymo projektą.

Atlyginimai bus kompensuojami iki 2020 metų pabaigos: 2016 metais - 5 proc., 2017 metais - 20 proc., o 2018-2020 metais - po 25 proc. sumažinto darbo užmokesčio - iš viso apie 121 mln. eurų.

Seimas protokoliniu nutarimu kreipėsi į Vyriausybę, kad ši iki rudens pateiktų tvarką, kaip kompensuoti ir kitiems biudžetininkams, pavyzdžiui pagal sutartis dirbantiems valstybės tarnautojams, politikams ir kitiems.

Prieš pietus posėdžiui pirmininkavusi L.Graužinienė buvo paskelbusi, kad ji nesiūlys antradienį priimti sprendimo ir atideda balsavimą iki rudens - esą bus laukiama, kol Vyriausybė pateiks tvarką, kaip apkarpytus atlyginimus kompensuoti visiems biudžetininkams.

Seimo Socialinių reikalų ir darbo komiteto vadovė socialdemokratė Kristina Miškinienė BNS teigė nustebusi, kad projektas nebuvo priimtas. „Man buvo šokas. Galvojome, kad šis įstatymas bus paleistas, o iki rudens Vyriausybė parengs pataisas ar naujus teisės aktus“, - teigė komiteto pirmininkė.

Pasak jos, Vyriausybėje jau yra sudaryta speciali darbo grupė, kuri skaičiuoja, kiek reikėtų lėšų ir kaip kompensuoti atlyginimus visiems biudžetininkams.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Kęstas Br.

Kęstas Br. portretas
Ką ir už kiek šiandien daro lietuvių tauta? Už menkus atlyginimus perka, parduoda ir prekes vežioja. "Populiariausia specialybė Lietuvoje – parduotuvių pardavėja. Apdraustųjų asmenų skaičius šioje srityje siekia 61 990. Vidutinė jų mėnesio alga – 328 eurai. Antroje vietoje liko įmonių, įstaigų ir organizacijų vadovai (51 342 apdraustieji, alga – 728 eurai). Trečioje – sunkvežimių ir krovinių transp. priemonių vairuotojai ( 45 872 apdraustieji, alga – 428 eurai)." Daugiau apie tai - guglinant žodžius: mokslas-studijos-ekonomika.

A-

A- portretas
Prokurorams ir teisėjams tai ypač reikia grąžinti, gi vargšiukai paskutiniai

mira

mira portretas
Nu kaip visada, nieks nesikeicia, vel tiems vargsams reikia grazinti, o tiems kur del bazines algos, sumazejus nuo 128 lt iki 122lt, sumazejo ir taip vargani atlygiai, tiems aisku nereikia, dirbantiems pagal sutartis, tegyvuoja lietuviska teisybe
VISI KOMENTARAI 3

Galerijos

Daugiau straipsnių