Quantcast

Seime – diskusija dėl urėdijų tarnybinių butų

  • Teksto dydis:

Seimo narė „valstietė“ Virginija Vingrienė pirmadienį rengia diskusiją, kaip buvusių tarnybinių urėdijų butų gyventojams suteikti pirmenybę išsipirkti turtą, kai jis parduodamas aukcione.

Surengti diskusiją paskatino Kaišiadorių gyventojos, daugiau nei 20 metų su dukra gyvenančios Kaišiadorių urėdijos bute – jis parduodamas aukcione ir moterys prašo pagalbos išpirkti turtą pirmumo teise.

Diskusijoje bus nagrinėjami problemos sprendimo būdai, teisinio reguliavimo pokyčiai, klausimai dėl tokių butų naudojimo, pasibaigus miškininkų tarnybai.

Aplinkos ministerija gegužę pradėjo tyrimą, ar pagrįstai miškų urėdijų patalpose nuomojami tarnybiniai butai. Liepą aplinkos viceministras Martynas Norbutas teigė, kad patalpos nuomojamos nesusijusiems asmenims ir ne rinkos kaina. Be to, keičiant tarnybinių patalpų paskirtį į gyvenamąją, urėdijos užsiėmė joms nebūdinga veikla.

Ministerijos duomenimis, urėdijų tarnybinės gyvenamosios patalpos išnuomotos 195-iems dabartiniams, du – buvusiems darbuotojams, vienas - kitiems asmenims, o dar 69-ios yra laisvos. Be to, 26 dabartiniams ir 44 buvusiems darbuotojams bei 4 kitiems asmenimis išnuomotos kitos gyvenamosios patalpos.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių