Quantcast

Seimas vėl leisis į diskusijas dėl urėdijų

  • Teksto dydis:

Seimas iš naujo diskutuos dėl prezidentės grąžintų Miškų įstatymo pataisų, numatančių Lietuvoje išsaugoti 42 urėdijas. Už tai, kad Seimas pakartotinai svarstytų pataisas, balsavo 106 Seimo nariai.

Prezidentės atstovė Rasa Svetikaitė parlamentarams pareiškė, kad dėl urėdijų kiekio turi spręsti Vyriausybė, o ne Seimas. Pasak jos, pataisomis yra visiškai suvaržyti Vyriausybės įgaliojimai valdyti miškų ūkį.

„Tie svertai, kuriuos turi Vyriausybė, jie turi išlikti“, - Seimo posėdyje teigė prezidentės atstovė.

Seimo energetikos komisijos vadovas „darbetis“ Kęstutis Daukšys piktinosi, kad prezidentė nevetavo pataisų dėl energetikos sektoriaus įmonių stambinimo: „Kuo skiriasi miškų urėdijos nuo kitų įmonių?“

Šalies vadovės vetuoti Seimo priimtas pataisas prašė premjeras Algirdas Butkevičius - esą jos prieštarauja Vyriausybės numatytai miškų ūkio pertvarkai bei perėjimui prie efektyvaus ir centralizuoto miškų valdymo. 

Seimas balandį priėmė pataisas, kurios numatė, kad Lietuvoje, kaip ir dabar, veiks 42 miškų urėdijos - jų skaičiaus negalės keisti kiekvienas naujas generalinis miškų urėdas.

Dėl atidėliojamos miškų ūkio pertvarkos Lietuva yra sulaukusi pastabų iš Ekonominio bendradarbiavimo ir plėtros organizacijos (EBPO).



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių