Quantcast

Seimas užkirto kelią V. Semeškai likti VRK

Seimas 76 balsais už pritarė Vyriausiosios rinkimų komisijos (VRK) įstatymo pataisai, neleisiančiai VRK nariais būti savivaldybės tarybų nariams. Prieš įstatymo pataisą balsavo vienas parlamentaras, susilaikė taip pat vienas.

Dėl šios pataisos iš VRK trauktis turėtų konservatorių deleguotas Druskininkų savivaldybės tarybos narys Vilius Semeška.

„Sveikinu valdančiuosius susidorojus su opozicine partija. Tik priminsiu, kad įstatymas buvo užregistruotas praėjus mėnesiui po to, kai V. Semeška buvo paskirtas į VRK“, - Seime sakė Tėvynės sąjungos-Lietuvos krikščionių demokratų (TS-LKD) frakcijos atstovė Gintarė Skaistė.

ELTA primena, kad praėjusią savaitę Seimui neužteko balsų priimti įstatymo pataisoms, kurios neleistų VRK nariu tapti savivaldybės tarybos nariams. Opozicija piktinasi, kad tokia įstatymo pataisa pritaikyta vienam asmeniui - TS-LKD atstovui VRK Viliui Semeškai, kuris yra Druskininkų savivaldybės tarybos opozicinių konservatorių atstovas.

Pataisų autoriai - socialdemokratas Julius Sabatauskas, „socialdarbietis“ Andrius Palionis ir LŽVS frakcijos lyderis Ramūnas Karbauskis argumentuoja, kad VRK nariu išrinktas politikas būti negali, nes tai nedera su rinkimus prižiūrinčios institucijos veikla. Birželį LŽVS frakcija inicijavo nepasitikėjimą V. Semeška, kaltindami politiką pateikus neteisingą informaciją apie jo išsilavinimą ir buvusią darbovietę.

V. Semeška VRK aktyviai kritikuoja valdančiuosius ir komisijos pirmininkę, deleguotą valdančiųjų - Laurą Matjošaitytę. Politikas taip pat buvo vienas iš trijų VRK narių, siekęs, kad VRK pripažintų, jog serialas „Naisių vasara“ yra Ramūno Karbauskio ir LŽVS tęstinis projektas, kuriuo vykdyta politinė kampanija.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių