Quantcast

Seimas uždraudė mažareikšmes dovanas rinkėjams per prezidento, savivaldos rinkimus

Seimas šią savaitę priėmė įstatymų paketą, uždraudžiantį mažos vertės dovanas rinkėjams per prezidento ir savivaldos rinkimus.

„Bet kokios dovanos gali būti rinkėjų papirkinėjimas, tai atsisakėme bet kokių pagundų tai daryti“, – BNS sakė Seimo Valstybės valdymo ir savivaldybių komiteto pirmininkė „valstietė“ Guoda Burokienė.

Pakeitimai įsigalios, kai juos pasirašys prezidentė Dalia Grybauskaitė.

Dabar Savivaldybių tarybų rinkimų ir Prezidento rinkimų įstatymai numato, kad rinkėjų papirkimu nelaikomas mažareikšmių daiktų, kurių kaina yra iki 1,45 euro, gaminimas ir platinimas.

Mažareikšmės dovanos per Seimo rinkimus uždraustos nuo 2015 metų.

Nuo šiol rinkėjams bus galima dalyti tik partijų ir rinkimų komitetų simbolika pažymėtą spausdintą medžiagą: rinkimų programas, lankstinukus, kalendorius, atvirukus, lipdukus.

Anksčiau partijos per rinkimus žmonėms dovanodavo šratinukų su savo logotipais, bloknotų, kalendorių ar puodelių. Taip pat pasitaikydavo tokių dovanų kaip molinių ožkos figūrėlių magnetukai, sėklų pakuotės ar arbatos.

Pasak G. Burokienės, priimtuose įstatymuose taip pat numatyta, kad pašto paslaugas rinkimams organizuoti galima būtų įsigyti ne tik iš valstybės valdomo Lietuvos pašto.

„Išplečiamas pašto paslaugų tiekėjų sąrašas. Galbūt kiti pašto tiekėjai galės jas pasiūlyti pigiau“, – kalbėjo parlamentarė.

Kitąmet vyks savivaldos, prezidento ir Europos Parlamento rinkimai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Galerijos

Daugiau straipsnių