Quantcast

S. Skvernelis: lengvata šildymui liks, kol bus renovuoti daugiabučiai

Pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvata centralizuotam šildymui turėtų būti taikoma, kol bus renovuoti visi daugiabučiai ir šilumos energija bus naudojama efektyviai, sako premjeras Saulius Skvernelis.

Lengvata liks neribotą laiką

„Dabar yra tokie sprendimai, ir mes tikimės, kad nuo sausio 1 dienos tą lengvatą įtvirtinsime ne laikinai, nors iš esmės tam laikotarpiui, kada pabaigsime pilnai visų daugiabučių renovaciją ir galėsime pasakyti, kad šildome nebe orą, ne neefektyvias daugiabučių sienas, o butus, ir tada bus galima prie šito klausimo grįžti“, - interviu LRT radijui antradienį sakė S. Skvernelis.

„Ta lengvata tikrai liks neribotą laiką. Šiuo metu mes turime lengvatinius tarifus: 9 proc. ir 5 proc. Atsiradus galimybei, surenkant pakankamai gerai biudžetą, (...) siūlome nuo spalio 1 dienos įvesti lengvatą. O dėl sausio 1 dienos turėsime spręsti Seime, nes siūlymas yra keisti lengvatinius tarifus į 5 ir 15 proc. Dalis mokesčių būtų 5 proc. tarifo, dalis - 15 proc.“, - sakė ministras pirmininkas.

Premjeras įsitikinęs, kad antradienį Seimas pritars laikinai 9 proc. PVM lengvatai, o sprendžiant dėl naujų tarifų, „gali būti visko“.

Anot S. Skvernelio, PVM lengvata ne centralizuotam šildymui nebus taikoma, nes tai - techniškai sudėtinga.

„Mes techniškai tiesiog negalime atskirti, tie žmonės, kurie naudojasi geoterminiu šildymu arba elektra, sunku atskirti, kas naudojama šildymui, kas naudojama maisto ruošai, apšvietimui. Taip kad techniškai sudėtingas klausimas, bet jis irgi yra svarstomas“, - tikino ministras pirmininkas.

Svarstys Seimas

Seimas antradienį svarstys siūlymą nuo spalio grąžinti 9 proc. pridėtinės vertės mokesčio (PVM) lengvatą šildymui. Jis galiotų iki sausio 1-osios, po to būtų įvestas naujas - 15 proc. tarifas.

Pridėtinės vertės mokesčio įstatymo pataisą, kuri įteisintų 9 proc. tarifą, priimti numatoma ketvirtadienį.

Seimo Ekonomikos komitetas yra atmetęs konservatorių teiktą siūlymą 9 proc. tarifą šildymui taikyti neribotą laiką.

Nuo birželio centralizuotam šildymui taikomas įprastas 21 proc. PVM tarifas. Liepos pradžioje valdantieji „valstiečiai“ sutiko su konservatorių siūlymu grąžinti lengvatą mainais į pastarųjų paramą urėdijų reformai.

Dėl lengvatos valstybės biudžetas šiemet negaus 11 mln. eurų pajamų.

Seimo teisininkai kritiškai vertina siūlymą grąžinti iki 9 proc. tarifą.


Šiame straipsnyje: šildymasPVM lengvata

NAUJAUSI KOMENTARAI

...

... portretas
NE renovacija, jei ir toliau žmogus negalės LAISVAI valdyt to šildymo!

?

? portretas
15%,o kodel ne 9% kaip buvo iki siol?Ka valstybei reiskia 6%?jeigu neturit garbes aplamai vygdyti pazadus ir bendra PVM tarifa atstatyti i pries krizini lygi.Taigi 21% PVM tarifas buvo laikinas iki kol baigsis ekonominiai sunkumai Lietuvoje.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių