Quantcast

S. Skvernelis apie naują Seimo sesiją: nebus paprasta ir lengva

Paragino susitelkti romiam ir kryptingam darbui

Seimo pirmininkas Viktoras Pranckietis, sveikindamas parlamentarus pradėjus politinį sezoną, paragino juos susitelkti romiam ir kryptingam darbui, nes laukia sudėtingas ir intensyvus laikotarpis. Svarstyti pateikta 596 teisės aktai, su lydimaisiais - per 800.

„Žinoma, viena svarbiausių užduočių įgyvendinant Vyriausybės programą bus patvirtinti 2019 m. valstybės bei savivaldybių, „Sodros“ ir Privalomojo sveikatos draudimo fondo biudžetus. Juose ir toliau numatomi socialinės atskirties mažinimo akcentai - didinti vaiko pinigus ir paramą jaunoms šeimoms pirmajam būstui įsigyti“, - sakė parlamento vadovas.

Seimo rudens sesijoje parlamentarai turės paskelbti Prezidento, Europos Parlamento, savivaldybių tarybų rinkimų datas, padaryti namų darbus dėl pilietybės nepraradimo referendumo, apsispręsti dėl prezidentės vetuotų įstatymų, apsispręsti dėl Seimo narių skaičiaus mažinimo referendumo, tai yra suteikti galimybę Lietuvos piliečiams spręsti šį diskusijas keliantį klausimą.

V.Pranckietis paragino konstruktyviai diskutuoti, nes programoje yra ir itin jautrių klausimų, pavyzdžiui, vardų ir pavardžių rašymo asmens dokumentuose klausimas, Stambulo konvencija.

Rudens sesijoje bus tobulinamas aukštųjų mokyklų valdymo bei studijų finansavimo modelis, kad studentai įgytų kokybišką išsilavinimą, o valstybės pinigai būtų naudojami valstybės poreikiams tenkinti.

Pasak Seimo pirmininko, daug dėmesio bus skiriama sveikatos priežiūros paslaugų kokybės ir prieinamumo gerinimui, vaistų kainų mažinimui. Darbotvarkėje išliks korupcijos mažinimo ir prevencijos bei politikos skaidrumo užtikrinimo klausimai. Svarbu įstatymu aiškiai apibrėžti lobizmo sąlygas, kad piliečiai pasitikėtų XII Seimu ir ateities Seimais.

„Lapkričio 14-ąją būsime nuėję pusę kelio. Artėjant mediumui galime įsivertinti - ką nuveikėme ir ką dar galime nuveikti. Kokie buvome, esame ir kokie galime būti. Būkime orūs, išlikime žmogiški prieš save ir prieš tautą. Valstybės parlamentas - ne vieta lieti pyktį. Kiekvienas paklauskime savęs, dėl ko dirbame. Linkiu pasikartoti - dėl Lietuvos ir jos žmonių. Galvokime apie savo misiją, priesaiką ir Lietuvos ateitį, kuri artimiausiu metu turėtų būti siejama su popiežiaus Pranciškaus vizitu. Tai amžiaus įvykis. Jo kontekste susitelkime romiam ir kryptingam darbui“, - ragino Seimo pirmininkas.


Šiame straipsnyje: Seimasrudens sesija

NAUJAUSI KOMENTARAI

Ona

Ona portretas
Vėl drausti bausti ir skalauti vieni kitu stringus.

beda

beda portretas
arteja didele beda bukit pasiruose seimo ir profesionaliu ministru nesamonem ju per vasara nieko neveikdami sugalvojo kelis simtus
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių