Quantcast

Seimas nutarė palikti galimybę premjerui turėti rezidenciją

Parlamentarai atmetė konservatoriaus Jurgio Razmos siūlymą atsisakyti galimybės premjerui skirti valstybės rezidenciją.

J. Razma siūlė iš Vyriausybės įstatymo išbraukti sakinį „ministras pirmininkas gali turėti rezidenciją, išlaikomą iš Vyriausybės kanceliarijai valstybės biudžete numatytų lėšų“.

Už tokį siūlymą šią savaitę balsavo 20 Seimo narių, prieš buvo 27, susilaikė 35. Projektas atmestas, net negrąžinus jo tobulinti.

„Problema yra ta, kad įstatyme tas rezidencijos klausimas yra įrašytas neapibrėžtai. Yra pasakyta, kad ministras pirmininkas gali turėti rezidenciją, kurią išlaiko Vyriausybės kanceliarija. Kaip žinome, kai prasideda nauja Vyriausybės kadencija, čia prasideda problemos – skirti, neskirti tą rezidenciją, kelsis, nesikels premjeras“, – pristatydamas savo projektą Seime kalbėjo J. Razma.

Jis priminė, kad dabartinis premjeras Saulius Skvernelis per pusantrų metų rezidenciją Turniškėse panaudojo vieną kartą – pietums su kolega iš Slovėnijos.

„Matome, kad tiesiog stovi tas pastatas tuščias, per metus vieną kartą panaudojamas dviejų premjerų pietums. Kaip, be abejo, visi suprantame, kad jie galėjo rasti Vilniuje daugybę vietų, kur papietauti. Ar Valdovų rūmuose, ar kokiame restorane, manau tų galimybių tikrai yra daug“, – kalbėjo konservatorius.

Anot jo, išlaikyti tuščią rezidenciją per metus kainuoja apie apie 9 tūkst. eurų.

Vyriausybės vadovas S. Skvernelis yra nusprendęs nesikelti į premjero rezidenciją Turniškėse ir su šeima liko gyventi savo name greta Vilniaus.


Šiame straipsnyje: premjerasrezidencijaTurniškės

NAUJAUSI KOMENTARAI

zmogus

zmogus portretas
Tie kurie balsavo uz galimybe palikti premiero [negyvenama ] rezidencija, tie tegul ir moka tuos 9 tuks. uz islaikyma tuscios. Nes kitaip piningai metami vejais, nebent esame labai turtinga valstybe, kuri gali sau tokia prabanga leisti.
VISI KOMENTARAI 1

Galerijos

Daugiau straipsnių