Quantcast

Seimas mokytojams atlyginimų nepakėlė, bet savo padėjėjams atseikėjo

  • Teksto dydis:

Jau mėnesį streikuojantys mokytojai reikalauja pagarbos ir oraus atlyginimo. Tačiau Seimas priėmė biudžetą neatsižvelgęs į mokytojų reikalavimus ir atlyginimus dešimčia procentų pakels tik ikimokyklinio ugdymo pedagogams.

Šį ketvirtadienio vakarą 20 val. LNK laidos „Valanda su Rūta“ studijoje susirinkę mokytojai klaus: „Ar įmanoma išgyventi už 727 eurus – tokia yra vidutinė mokytojo alga į rankas“.

„Aš nenoriu būti vargšė“, – sakys muzikos mokytoja Eglė Vaiciekiūtytė. Moteris gauna 643 eurų atlyginimą. Ministro Pirmininko patarėjas Skirmantas Malinauskas sakys, kad už tiek pinigų pragyventi neįmanoma, tačiau mokytoja Eglė atkirs: „Kaip tai neįmanoma? Aš taip gyvenu 28 metus ir kažkaip pragyvenu. Bet taip būti neturėtų. Aš kasmet skiriu šimtus eurų iš savo asmeninių lėšų moksleivių renginiams, perku tušinukus, popierių. Tegu Seimo nariai susimažina savo utopines, protu nesuvokiamas kanceliarines išlaidas, kodėl jie patys negali pirkti tušinukų, kaip tenka daryti mums?“

Studijoje renginių vedėjas Remigijus Žiogas susitiks su savo tikybos mokytoju Pauliumi Auryla. Žiogas sakys, kad jeigu ne mokytojas Paulius, jis būtų nuėjęs šunkeliais. „Ne kartą iš mokytojų girdėjau, kad iš manęs nieko nebus, duok Dieve, baigsiu profkę ir važiuosiu dirbti į fabriką Airijoje“, – kalbės R. Žiogas. Mokytojas kadaise savo lėšomis veždavosi Remigijų į ekskursijas, kaip įmanydamas bandė jį ištraukti iš pavojingo gatvės gyvenimo.

Lietuvos švietimo darbuotojų profesinės sąjungos pirmininkas Andrius Navickas sakys, kad valdžia priimdama biudžetą visiškai neatsižvelgė į jų reikalavimus. Tačiau žurnalistė Daiva Žeimytė mokytojus nustebins teigdama, kad štai savo padėjėjams Seimo nariai atlyginimą pakėlė dešimčia procentų.

„Jie labai mažai uždirbdavo. Dėl prasto požiūrio į Seimą mes jiems ilgą laiką nekėlėme atlyginimų, o dabar padidinome dešimčia procentų“, – LNK televizijos laidoje „Valanda su Rūta“ ketvirtadienio vakarą  20 val. sakys Seimo narys Tomas Tomilinas.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Lietuvis

Lietuvis portretas
Visi kremliaus troliai laukia nesulaukia kada Lietuviai sukils :)))) o jūs sapnai kacapai nepažįstate jūs mūsų.

Matantis i prieki , bet ne tas

Matantis i prieki , bet ne tas portretas
Cia mushroomskaite kalta su savo euru , pa asu kad toliau bus tik blogiau.Galiu paprognozuoti:1.mokesciai brangs2.maistas brangs3.kuras brangs.4.emigracija dides5.privaziuos daugiau choholu ir misrunu6.algos kils 20euriuku. MAN nereik ir pas bureja eiti ir taip matau ateity .Peace xD

Nesterkuojanti mokytoja

Nesterkuojanti mokytoja portretas
Aš niekaip nesuprantu iš kur ištraukia kad muzikos mokytoja metodininkė gauna 640 eurų reiškia dirba ne visu krūviu ir visi ploja,kad mažai aš dirbu pilnu krūviu ir gaunu897eurų į rankas nei sasiuviniu taisyti nereikia Tegul neveikia eteryje
VISI KOMENTARAI 7

Galerijos

Daugiau straipsnių