Quantcast

Seimas apsispręs, ar A. Skardžius vertas apkaltos

  • Teksto dydis:

Penktadienį Seimas planuoja apsispręsti, ar socialdarbietis Artūras Skardžius vertas apkaltos.

„Valstietės“ Agnės Širinskienės vadovaujama specialioji komisija nusprendė, kad nėra pagrindo pradėti Seimo nario A. Skardžiaus apkaltą, o iniciatorių teikime pateikti kaltinimai pasirodė nepagrįsti.

Jeigu šiai išvadai pritars dauguma posėdyje dalyvaujančių Seimo narių, apkaltos procesas bus nutrauktas.

Nepritarus išvadai, reikėtų pavesti tai pačiai ar naujai komisijai iš naujo atlikti tyrimą.

Apkaltą A. Skardžiui inicijavo grupė Seimo narių. Jų nuomone, A. Skardžius galėjo sulaužyti priesaiką ir šiurkščiai pažeisti Konstituciją, kai jo šeima Šilutės rajone, Čiūtelių kaime, išskirtinėmis sąlygomis išnuomojo žemės sklypus vėjo jėgainėms, o pats Seimo narys teikė įstatymų pasiūlymus dėl atsinaujinančių išteklių energetikos.

Apkaltos komisija domėjosi ir A. Skardžiaus šeimos atsinaujinančios energetikos verslu Baltarusijoje. Mat politiko šeimos iš dalies valdoma įmonė „Investenergostroj“ atsinaujinančių išteklių elektrinių projektą Baltarusijoje finansavo ir Rusijos dujų koncerno „Gazprom“ banko „Belgazprombank“ paskola, o elektrą įmonė brangiai parduoda Baltarusijos valstybiniam koncernui „Belenergo“.

Priimdama savo išvadą apkaltos komisija rėmėsi ir savo tyrimu, ir prokuratūros nutraukto ikiteisminio tyrimo medžiaga.

Apkaltos komisijos medžiagoje nurodyta, kad Seimo nario sutuoktinė Snieguolė Skardžiuvienė už sklypų Čiūtelių kaime nuomą gauna 23 tūkst. 863 eurus per metus, neatskaičius mokesčių. Ši suma apskaičiuota pagal sutarties sąlygas.

Parlamentinės komisijos išvadoje cituojama ikiteisminio tyrimo medžiaga, kad nebuvo nustatyta, jog „A. Skardžius, savo aktyviais veiksmais, būtų daręs kokią nors įtaką žemės nuomos sutarties sudarymui, joje esančiai kainai ir jos kaitai“.

Seimo nario iniciatyvas atsinaujinančios energetikos srityje teisėsaugininkai įvertino, kaip nukreiptas į viešojo intereso gynimą, o dalis įstatymų pataisų projektų buvo parengti su kitais Seimo nariais, todėl negali būti vertinamos kaip vienasmenės iniciatyvos.

Vertindama A. Skardžiaus šeimos verslą Baltarusijoje ir Seimo nario vadovavimą Tarpparlamentinių ryšių su Baltarusija grupei, apkaltos komisija konstatavo, kad neatskleista reikšmingų aplinkybių, jog jis parlamentinę veiklą būtų panaudojęs asmeniniams interesams.

Tuo metu prokuratūra atkreipė dėmesį, kad A. Skardžius, turėdamas tiesioginių sąsajų su Baltarusijos įmone „Investenergostroj“, o Seime eidamas Tarpparlamentinių ryšių su Baltarusija grupės pirmininko pareigas bei palaikydamas artimus santykius su vienu iš Baltarusijos įmonės akcininkų, galėjo pažeisti įstatymą, jog reikia vengti interesų konflikto ir elgtis taip, kad nekiltų abejonių, jog toks konfliktas yra.

Anot apkaltos komisijos, Baltarusijos įmonę „Investenergostroj“ valdo A. Skardžiaus sutuoktinė S. Skardžiuvienė (20 proc. akcijų), Romualdas Patalavičius (40 proc. akcijų), Baltarusijos pilietis Sergejus Borisovičius Bielyj (20 proc. akcijų), Rusijos pilietis Rustemas Alianovičius Nygmetzianovas (20 proc. akcijų). Įmonės direktorius – Baltarusijos pilietis Dmitrijus Autko.

A. Skardžius priklauso valdančiajai daugumai, Lietuvos socialdemokratų darbo partijai.



NAUJAUSI KOMENTARAI

Pilietis

Pilietis portretas
Jie visi surišti viena grandine,puikiai žino, kad jeigu bus nuteistas ir pasodintas vienas ,nusitems ir kitus paskui save.Būkite ramūs,čia vaidyba.Negražins iššvaistytus,pasisavintus milijonus valstybei.Puikiai žinome ir be spektaklių, kas vyksta Lietuvoje,kaip verslo grupės perka įstatymus sau palankius,nesvarbu, kad pagal LR Konstitucija jie yra niekiniai.Puikiai žinome, kad bankai ,teisėsauga, visa Lietuvos sistema nusikalstama,korumpuota.Svarbiausia dar mokina Ukraina,Baltarusiją kaip reikia gyventi.Atvažiave Baktarusiai dirbti tolimų reisų vairuotojais, tuojau iškėlė esmą problemą ir aiškų, kodėl trūksta darbuotojų Lietuvoje.Nemoka ,sukčiai verslininkai Lietuvoje.Pamatė kas dedasi” Europoje” ,manau priims sprendimą teisingą.Šaunuoliai rusai,aš juos visus vadinu rusais nes taip yra.Tokiys reikia rinkti į seimą Lietuvoje.Manau nereikės laukti ilgai,lietuviai savo šalies kenkėjai ,jie sunaikins tai kas buvo atkurta visos tautos,gaila.

Jonas

Jonas portretas
Kokia dar gali buti kalba senai sitam veikejui turejo buti pareiksta apkalta .Mano nuomone Skardzius labai gudrus suktas zmogelis nepraleisiantis bet kokios progos kur galima pasipelnyti.Apkalta ir tiktai apkalta reikia pagaliau pradeti apsivalyti nuo gudragalviu.
VISI KOMENTARAI 2

Galerijos

Daugiau straipsnių